Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

fokozott figyelem

Már mindenki készül a szilveszter estére, de nem feledkezhetünk meg a kutyáinkról ezen a napon sem, akik számára kevésbé élvezetes az év utolsó estéje - a tűzijátékok miatt. Ilyenkor érdemes fokozottabban figyelni kedvenceinkre.

Szilveszter éjszakája után minden évben megemelkedik elszökött kedvenceink száma, mivel a kutyák - akik félnek a tűzijátéktól - biztonságot keresve gyakran megszöknek otthonról. Így, az év végéhez közeledve egyre fontosabbá válik az is, hogy a kutyatulajdonosok megtegyék a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy négylábú kedvenceiket biztonságban tudják az újév ünneplése közben is.

Megkérdeztünk a gazdikat is, hogy hogyan szoktak védekezni az ellen, hogy kutyáik ne ijedjenek meg a szilveszteri tűzijátéktól.

Egyre többen és többen választják az online vásárlást. Ilyenkor fokozottan figyeljünk oda, hiszen ez a vásárlási forma nagyobb rizikóval járhat. Nagyobb választékból, olcsóbban vásárolhatjuk meg a terméket, de fontos, hogy a vásárlás feltételeiről megfelelően tájékozódjunk.

Nem csak ilyenkor, Karácsony alkalmával, hanem a hétköznapokban is egyre többen választják az online vásárlást, hiszen így általában olcsóbban is hozzájuthatunk a megvásárolni kívánt termékhez. Ez azonban azzal jár, hogy csak képen tekinthetjük meg az árut, nem foghatjuk a kezünkbe a portékát, illetve ha ruhadarabot szeretnénk vásárolni, akkor azt nem tudjuk felpróbálni. Ha az online vásárolt termék nem megfelelő, akkor azt visszaküldhetjük a kereskedőnek.

Az időjárási körülmények változására való tekintettel, fontos hogy az utakon is fokozott figyelemmel közlekedjünk. Emellett természetesen járműveinket is fel kell készíteni a csapadékos, hűvösebb időjárásra.

Az őszi közlekedésre való felkészítés egyik fontos eleme a járművek akkumulátorainak ellenőrzése, de az ablaktörlő lapátok állapota és a világító- jelző berendezések vizsgálata sem maradhat el. Az egyik legfontosabb feladat a gumik állapotának a felmérése. Amikor a hőmérséklet 7 Celsius fok alá csökken, már kifejezetten ajánlott a téli gumik használata.

Esős, nedves időjárási körülmények között nem csak a csúszós utak nehezítik meg a közlekedést, hanem a sűrű ködfelhők is.

Mielőtt útnak indulunk, elengedhetetlen járművünk különböző tartozékainak ellenőrzése.