Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

élménybeszámoló

A Bihari Túrák Közhasznú Egyesület szervezésében "Az út, amely formál minket" címmel tartott élménybeszámolót legutóbbi kalandjairól Rakonczay Gábor extrém teljesítménysportoló.

A Bihari Túrák Közhasznú Egyesület motivációs előadásainak lényege, olyan helyi és országszerte ismert vagy komoly teljesítményt elért vendégek meghívása, akik saját erőből érték el sikereiket, valamint hogy az ezeknek a nehézségeknek a leküzdésére szerzett belső erőket, szükséges lépéseket, hogyan tudták megtenni, és ezeket a belső erőket hogyan hasznosították az eredményhez vezető úton.

Rakonczay Gábor neve sokak számára lehet ismert, hiszen többszörös világrekorder, óceán-átszelő magyar evezős, aki 2012 decemberében kenuval indult az Atlanti-óceán megkerülésére. Legutóbbi kalandja során 2018 novemberében az Antarktiszról indulva vállalkozott rá, hogy első magyarként elérje a Déli-sarkot.  2019. január 7-én, 44 nap és 4 óra elteltével teljesítette a távot, ami összesen 914 kilométer volt.

Jeruzsálemben járt Ugrai Gábor történelemtanár, ahol szakmai továbbképzésen vett részt. Élményeiről az elmúlt héten tartott előadást a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Ugrai Gábor, előadásában bemutatta, hogy a Jeruzsálemben töltött 9 nap alatt hol járt, milyen oktatáson vett részt és azt, hogy milyen szakmai tapasztalatokat szerzett útja során.

Az út nagy részén az előadásokon volt a fő hangsúly. Ugrai Gábor elmondta, hogy a jeruzsálemi zsidók szerint nem a népirtáson van a fő hangsúly, amikor átadják az utókor számára ezeket a történeteket, hanem inkább azt hangsúlyozzák ki, hogy ennek a szörnyű időszaknak az áldozatai hogyan éltek, milyenek voltak ők valójában.

A történelemtanár hozzátette azt is, hogy a II. Világháború idején a zsidókat nem csak kiirtani akarták, hanem az egész közösségüket elsöpörni a föld színéről.

A világbajnoki bronzérmes, többszörös Európa-­bajnoki bronzérmes úszó Bohus Richárd tartott élménybeszámolót az idei budapesti úszó-világbajnokságról a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumában és Kollégiumában.

Az élménybeszámoló során szó volt a világbajnokságra való felkészülési folyamatról. Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter és Bohus Richárd négyes először egy Kolorádói edzőtáborban készültek Bob Bowman edzővel, majd hazatérésük után, a tengerentúli edzéstervet alkalmazva Szarvas János vezénylésével folytatták a felkészülést.

A 4x100-as férfi gyorsváltóban hatalmas sikert értek el, ugyanis harmadik helyen végeztek. Bohus Ricsi teljesítménye elengedhetetlen volt a történelmi sikerhez, hiszen a hatodik helyen ugrott a medencébe az utolsó 100 méterre és harmadikként csapott a célba.