Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

úszás

”Két dolgot nehéz sportolóként elviselni: a sikert és a kudarcot”- hangzott el Dr. Gyarmati Andrea olimpiai ezüst- és bronzérmes úszótól, aki fiával, Hesz Máté korosztályos világ- és Európa-bajnokkal érkezett Békéscsabára a „Sportolj együtt olimpikonokkal!” című programsorozat keretében.

A Hiszek Benned Sport Program „Sportolj együtt olimpikonokkal” projektje, lassan a végéhez érve egy igen sikeres és mozgalmas időszakot tudhat maga mögött. A gyerekek híres sportolókkal mozoghattak együtt, megismerhették pályafutásukat és erőt, motivációt nyerhettek történeteikből.

Közös bemelegítéssel, majd egy aktív edzéssel kezdődött a nap a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban. A program keretében a gyerekek ezúttal Hesz Mátéval tölthették a délelőttöt. A sportoló számára a város nem idegen, hiszen jelenleg is itt él és január óta a Békéscsabai Vízilabda Klub szakmai igazgatója.

13. alkalommal rendezték meg a Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A szenior úszó egyesületek nevezésén kívül az egyéni jelentkezőket is várták a szervezők, hiszen a rendezvény fő célja, hogy a versenyen keresztül népszerűsítsék az úszást és az egészséges életmódot mindenki számára.

A felnőtt lakosság rendszeres testmozgásának elősegítése, az egészség fenntartása, megőrzése, az úszás népszerűsítése, a hazai és nemzetközi kapcsolatok elősegítése és ápolása. Ezek, és a versenyzési lehetőség biztosítása volt a az elsődleges célkitűzése a 13. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenynek is, mely a Tótkomlósi Rozmárok Szenior Úszó Klub rendezésében valósult meg, ebben az évben is.

A szokások szerint, miden évben van egy híres úszó-díszvendége az eseménynek, aki idén Zubor Attila, világbajnoki bronzérmes úszó volt, aki elmondta stábunknak, miért fontos sportág az úszás.

5. alkalommal rendezték meg a hosszútávú medencés országos úszóversenyt. A három napos versenysorozat alkalmából számos olimpikon is ellátogatott Békéscsabára.

Címkék:

Egy nyitott uszoda esetén bármiféle időjárás befolyásolhatja az eredményeket, de ennek ellenére nagyon sok versenyző érkezett az ország minden pontjáról és a határon túlról is.

A gyerekek számára nagy örömet jelent az úszás, és hogy a barátaikkal lehetnek, az sokkal többet jelent nekik, mint bármi más. A megmérettetést összesen hét korcsoportban, főként az utánpótlás korosztálynak rendezték.

Nem csak az úszóversenyről szólt ez a nap, hiszen Orosházáról olyan diákok érkeztek versenybírónak, akik ezen a napon tették le a szintemelő vizsgájukat és ha ez sikerül, akkor nyáron a budapesti VB-re mehetnek versenybírónak.

Címkék:

Az elmúlt hét végén rendezték meg az úszók idei felnőtt országos bajnokságát. Az eseményen rajtkőre lépett több utánpótlás korú versenyző a Békéscsabai Előre Úszó Klubból, akik eredményesen szerepeltek.

Debrecenben rendezték meg a nyílt felnőtt úszó magyar bajnokságot, amelyre több országból is érkeztek versenyzők, többek között az olasz és lengyel teljes válogatott is vízbe ugrott. Ennek köszönhetően sok számban nehéz volt a döntőbe kerülni, még nehezebb a dobogóra felállni.

A Békéscsabai Előre Úszó Klub versenyzői igen értékes pontszerző helyeken végezetek, mind egyéni mind váltó számokban.
Egyéniben Hajtman Tamás szerepelt a legjobban, aki több számban is a legjobb nyolc magyar között végzett, illetve a váltószámokban is erősítette a csabai csapatot. 50 méteres pillangóúszásban a 6., 100 méteren az 5. helyen végzett, míg 50 m gyorsúszásban a 8. helyet szerezte meg

Felavatták Molnár Lajos szakedző emléktábláját Gyulán, a Várfürdőben.

A Széchy Tamás Sportuszoda falánál először Dr. Görgényi Ernő polgármester méltatta a kiváló edzőt, aki számos versenyzőt nevelt ki nem csak a gyulai, hanem az egész hazai úszósportnak. Az egykori tanítványok nevében Dr. Legeza László emlékezett vissza az edző legendás türelmére, amellyel számos fiatalt nyert meg a sportágnak.

Az emléktáblát Molnár Lajos özvegye mellett a város polgármestere és Boros László Attila, a Gyulai Várfürdő ügyvezetője leplezte le az edző születésének 92. évfordulója alkalmából.

 

Címkék:

Békéscsaba újra csatlakozott a Magyar Úszás Napja elnevezésű országos rendezvénysorozathoz.

Június 21-én, szombaton reggel 6-tól 12 óráig ingyenes a belépés az Árpád fürdőbe. A rendezvény célja, hogy hazánk több pontján, amatőr és igazolt sportolók, fiatalok és idősebbek egyszerre merüljenek a medencébe.

Ezen a napon számtalan vizes programban vehetnek részt a kilátogatók, többek között vízi vetélkedő, korosztályos vízilabda mérkőzés és az „Ússz két hosszt” elnevezésű esemény színesíti majd a napot.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Fazekas Róbert