Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium

Fotókiállítás nyílt Békéscsabán a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumban, Tegnap Után címmel. A kiállítás képein a jelen és a múlt Békéscsabája találkozik.

A kiállított képek montázs technikával készültek úgy, hogy a régi képek kiegészítik a jelenlegi Békéscsabáról készült fotókat. Az archív fotók Tuska János József gyűjteményéből valók.

Az ’50-es, 60’-as, és ’70-es évek Békéscsabája és a jelen találkozását mutatja be az a kiállítás, amely - többek között - a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Szent István Egyetem után ez alkalommal a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában nyílt meg.

A kiállítás célja megismertetni a békéscsabaiakkal a várost a több évtizeddel ezelőtti arcával. A kiállítást minden nap délután fél háromtól tekinthetik meg az érdeklődők február 23-ig.

Nyílt napot tartottak a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumban Békéscsabán. A jelenleg még általános iskolás gyerekek megismerkedhettek az iskolában tanulható szakokkal és különféle bemutatókat is láthattak.

A rendezvény fő célja az volt, hogy megmutassák a továbbtanulni vágyó gyerekeknek, hogy miért érdemes a Kemény Gábor Logisztikai es Közlekedési Szakgimnáziumban folytatniuk tanulmányaikat. 2017-ben az eddigi nagy hagyományokkal rendelkező alapképzések mellé új szakot is indít az intézmény.

Az intézményben felvételi vizsga nincs. A diákokat a hetedik osztály év végi és a nyolcadik félévi érdemjegyeik alapján veszik majd fel. A nyílt nap keretében az iskola iránt érdeklődő diákok interaktív programokon is részt vehettek. A leendő középiskolások nagy érdeklődéssel követték a belügyi rendészet önvédelmi bemutatóját és a szakmai játékokat is szívesen kipróbálták.

A megjelent általános iskolások közül volt olyan, aki már a helyszínen eldöntötte, hogy a logisztikai szakgimnáziumba jelentkezik majd.