Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Karácsonyi Angyalok

Idén is elindult a Karácsonyi Angyalok névre hallgató akció, amelynek célja, hogy egy kisebb ajándékkal szebbé varázsolják a kárpátaljai háború sújtotta magyar gyermekek ünnepét, akik nagyon szegény körülmények között élnek.

Ismét szárnyakat bontanak a Karácsonyi Angyalok! Idén is szeretnének minél több kárpátaljai rászoruló gyermeket meglepni egy-egy Szeretet-Csomaggal! A békéscsabai Bonnyai Sándor évek óta visz ajándékokat hátrányos helyzetű, rászoruló gyerekeknek. A gyermekekkel foglalkozó intézmények, munkahelyi és egyházi közösségek már elkezdték készíteni a csomagokat.

A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Óvodában került sor arra a sajtótájékoztatóra, ahol a gyermekek maguk is összeállítottak egy-egy csomagot, amit majd elküldenek a szegény gyerekeknek. Seben Pálné az óvoda vezetője mondta el, miért tartják fontosnak, hogy a gyerekeket bevonják ebbe a kezdeményezésbe.

Az idei Karácsonyra is a rászoruló gyermekeknek gyűjtenek a Bonnyai testvérek „Karácsonyi angyalok” címmel. Az ajándékokkal megtelt cipős dobozokat december 12-ig lehet leadni a város különböző pontjain.

A Bonnyai testvérek három évvel ezelőtt kezdték el a cipős doboz kezdeményezést „Karácsonyi angyalok” címen. Kezdetben csak Békéscsabán gyűjtötték az ajándékokat tartalmazó cipős dobozokat, de az akció mára már országossá nőtte ki magát, idén pedig már harmadik alkalommal rendezik meg.

Ahogy egész évben, így Karácsony közeledtével is a rászoruló gyermekeknek gyűjtenek. A két év alatt eddig összesen 1017 gyerek karácsonyát tették szebbé.

Az ország számos pontján és Békés megyében is több üzlet, óvoda és iskola csatlakozott ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez. Az egyik békéscsabai játékbolt már a kezdetek óta részt vesz az akcióban és támogatja a Bonnyai testvérek munkáját.