Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Baji Balázs

Világbajnoki bronzéremmel lett gazdagabb Békéscsaba Dr. Baji Balázs által. A Londoni Atlétikai Világbajnokságon 100 méteres gátfutáson csupán az olimpiai bajnok és a tavalyi világbajnok tudta megelőzni.

 

 

Hétfő este tartották az atlétikai világbajnokság londoni döntőjét, ahol a békéscsabai Baji Balázs egyéni rekorddal harmadik helyezést ért el. Baji teljesítménye nem csak Békéscsaba számára egyedülálló - 30 éve nem volt rá példa, hogy világbajnoki döntőbe jusson magyar versenyző 5000 méternél kisebb távú versenyszámban. Stábunknak nyilatkozott Balázs egykori edzője a nagyszerű teljesítményről.

 

Tóth Sándor

edző

KOPP Békéscsabai Atlétikai Club

 

„Egy fantasztikus versenyzéssel szerzett bronzérmet Magyarországnak és sporttörténelmet írt, hiszen 30 éve nem volt sprinter versenyző világversenyen döntőben, tehát ez egy óriási dolog volt illetve nekünk meg óriási érdem.”

 

Igazi atlétika élményben volt része mindazoknak, akik a helyszínen, vagy a televízión keresztül látták az idei emlékverseny küzdelmeit. A külföldi és a magyar atléták világszínvonalú teljesítményei sokáig emlékezetesek maradnak.

A keddi, közel öt óra során kiváló magyar eredményeknek is tapsolhatott a hozzáértő és lelkes közönség: Dr.Baji Balázs:13,15 mp-re javított az általa tartott 110 gátas országos csúcsot, Márton Anita súlylökésben 19,48m-el győzött.

A férfiak 110 méteres gátfutásában Baji Balázsért szoríthattunk, aki nagyon jó formában várta a hazai versenyt. Országos csúcstartónk az olimpiai bajnok, a világbajnok és a világcsúcstartó ellen is futott. Közülük Omar McLeod, Rio bajnoka volt a leggyorsabb, szenzációs versenycsúccsal, 12.96 másodperccel ért célba. Ezzel, mint utóbb kiderült, a nap legértékesebbnek számító eredményét és ezzel a Spiriev Bozsidár - trófeát is magáénak tudhatta. Baji Balázsnak is volt oka ünnepelni, mert 13.15-ös, újabb országos csúccsal igazolta remek formáját, és negyedik helyen végzett a világszínvonalú mezőnyben.

Kiváló magyar eredmény született az ostravai meghívásos nemzetközi versenyen. A 110 méteres gátfutás rangos mezőnyében dr.Baji Balázs 13,23 mp +0,6w időeredménnyel, új országos csúccsal a második helyen ért célba.

Baji Balázs századról századra faragja az országos csúcsot ebben az évben: ”régi csúcs”:13,24 Baji Balázs- Prága 2017.06.05.

„Nagyon jó futás volt, pedig annyira kirobbanó formában nem is voltam. Fizikailag rendben vagyok, de a hétvégi csapat-Eb utáni utazás kicsit megviselt. Úgy álltam oda a rajthoz, hogy nagyon figyelek a technikára. Nagyon jó a hangulat, nagyon jó a közönség, itt csak jót lehet futni, függőséget okozó pillanatok ezek. A győztes időt látva, azt gondoltam, hogy én is 20 alá kerülhettem, de csalóka volt egy kicsit.” – mondta a gátfutó, akinek eddig is a Zlatá Tretra volt az egyik kedvenc versenye. Utánpótlás Eb-n itt lett érmes, majd többször jó futamai voltak Ostravában.

Az Atlétikai Magyar Bajnokság után kihirdettte Spiriev Attila a június 24-25- én, Tel Avivban  megrendezendő Csapat Európa-bajnokság  2. Ligában  szereplő magyar küldöttség összetételét.

A versenyen 12 ország atlétái vesznek részt: Ausztria, Ciprus, Horvátország, Izland, Izrael, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldávia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia. - A csoport első két helyezettje feljut a Csapat EB 1. Ligába. Az előzetes esélylatolgatások alapján ehhez valószínűleg az onnan legutóbb kiesett Litvánia és Lettország mellett Szerbiával és Horvátországgal kell leginkább megküzdenünk.

A magyar válogatottat világklasszisaink közül Márton Anita, Baji Balázs is erősíti, s kivívta az indulás jogát Bogdán Annabella gerelyhajítónk is a bravúros OB fölényes győzelmével. Utazás június 22-én csütörtökön.

Bogdán Annabella egyéni csúccsal, Baji Balázs és Márton Anita kiváló eredménnyel győzött.

Verőfényes nyári napsütésben kezdődött meg Székesfehérváron a 122. Atlétikai Magyar Bajnokság. Már az első napon örülhettünk, amikor Novák Natália 4.28,00-es új egyéni csúcsával megerősítette a helyét a Junior EB-re, s ezzel 5. lett.

A szombat slágerszámokkal volt tele, a magyar atlétika felnőtt és utánpótlás legjobbjai közül többen is rajthoz álltak. Kiemelkedve a mezőnyből, kétszer is klasszis eredményt futott az EB ezüstérmes dr.Baji Balázs, aki a 110 méteres gát döntőjét 13,29 mp idővel – az OB-k történetének eddigi legjobbjával védte meg címét.

„- Ez a futás sem volt tökéletes, de milyen jó ezt mondani egy ilyen eredmény után” – fűzte a látottakhoz edzője,ifj. Tomhauser István.

„- Számomra egy jó hangulatú, jól sikerült verseny mindig örömöt okoz.”- mondta a helyi műsorközlő kérdésére a békéscsabai bajnok.

A súlylökés női döntőjében szintén jelentős előnnyel nyerte sorozatban tizenkettedik bajnoki címét Márton Anita. A háromszor is 18 méter felett teljesítő olimpiai bronzérmes versenyzőnk

Bogdán Annabella egyéni csúccsal, Baji Balázs és Márton Anita kiváló eredménnyel győzött.

Verőfényes nyári napsütésben kezdődött meg Székesfehérváron a 122. Atlétikai Magyar Bajnokság. Már az első napon örülhettünk, amikor Novák Natália 4.28,00-es új egyéni csúcsával megerősítette a helyét a Junior EB-re, s ezzel 5. lett.

A szombat slágerszámokkal volt tele, a magyar atlétika felnőtt és utánpótlás legjobbjai közül többen is rajthoz álltak. Kiemelkedve a mezőnyből, kétszer is klasszis eredményt futott az EB ezüstérmes dr.Baji Balázs, aki a 110 méteres gát döntőjét 13,29 mp idővel – az OB-k történetének eddigi legjobbjával védte meg címét.

„- Ez a futás sem volt tökéletes, de milyen jó ezt mondani egy ilyen eredmény után” – fűzte a látottakhoz edzője,ifj. Tomhauser István.

„- Számomra egy jó hangulatú, jól sikerült verseny mindig örömöt okoz.”- mondta a helyi műsorközlő kérdésére a békéscsabai bajnok.

Az Európai Atlétikai Szövetség Classic Meeting sorozatába tartozó prágai versenyen kiválóan futott Baji Balázs, aki 110 méteres gátfutásban 13,24 mp eredménnyel/+1,8w másodikként célba érve megjavította az általa tavaly, az amszterdami EB-n elért országos csúcsát.

Az eddigi csúcs 13,28 mp-es volt, amit alaposan megdöntött, 13,24-re, azaz 4 század másodpercet faragott le – ami ebben a versenyszámban egy óriási előrelépést jelent.

A Londoni Világ Bajnokság évében Balázs kezdése nagyszerű előjel lehet erre az évre.

Tomhauser István, Balázs edzője a verseny után örömmel számolt be: Nem is reméltem – a felkészülési szakaszában még ezt a magabiztos- minden gátat smán vett futást Balázstól. A VB-re készülés közben ez jó előjel – főleg azt is beleszámítva, hogy 4 órában a Klinikán dolgozunk, s a műtétek sokszor átrendezik az edzésidőpontjainkat is.

Csapatbajnoki elődöntőben kiválóan szerepeltünk Miskolcon a hétvégén.

Fantasztikus idénykezdést produkált Baji Balázs versenyzőnk 110 m gáton, szombaton bemelegítésként a 4x100-as váltónkat vitte fel az első helyre a futamában, másnap pedig 13,49-et versenyzett gáton.

A Viharsarok néven induló, Márton Anita nélkül felálló –aki Sanghajban erősítette klubunk hírnevét- csapatunk a Szegedi VSE-vel fuzionálva a 4. helyen végzett, a két klub kitűnő együttműködésének gyümölcse a mostani siker. Edzőinknek és minden versenyzőnek ezúton is gratulálunk.

Az eredmények megtalálhatóak a MASZ honlapján, de az egyéni győzteseinket itt is köszöntjük:

-          Baji Balázs                         110 m gát

-          Gregor László                    3000 m akadály

-          Bogdán Annabella             gerelyhajítás

-          Kovács Barbara                 10000 m-es gyaloglás

Ezzel a címmel jelent meg a hétfői Nemzeti Sportban Baji Balázs országos csúcsáról a friss hír.

A Fedettpályás Bajnokság vasárnapi kiemelkedő versenyszáma a 60 méteres gátfutás volt a budapestti SYMA csarnokban.

Méltán, mivel a ragyogó formában versenyző Baji Balázs a döntőben 7,53 mp-el új országos csúcsot ért el, megjavítva a hétközben Lódzban elért 7,54 – es eddigi rekordját.

Férfi 60 méter gát – Döntő / 1 Baji Balázs 1989 Békéscsabai AC 7.53 NR

Mint ahogy a fotó is bizonyítja, Balázs ezt az eredményt előre „borítékolta”, hiszen az ugrók kijelző táblájára előre beállította ezt – így boldogan szaladt a cél után a táblához. Csodás előjelek ezek a márciusi 03-i Belgrádi EB-re, melyre a sok nemzetközi verseny után, hazai környezetben készül.

Meghódították Németországot és Szerbiát is a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club atlétái.

Baji Balázs, 2017.02.11. - Berlin

Öt századra megközelítve az általa tartott magyar csúcsot, Baji Balázs 7,60 mp/sb eredménnyel biztosan győzött 60 gáton, a Berlinben  megrendezett ISTAF fedett pályás versenyen.

Márton Anita, 2017.02.12. - Sassnitz

18. Nemzetközi Sassnitz-i súlylökő versenyen  újra találkozott egymással a fedett pályás Európa bajnok, olimpiai harmadik Márton Anita  és a világ- és Európa bajnok német Christina Schwanitz. A két kiváló atlétanő idei harmadik egymás elleni viadalán – megismételve Düsseldorf-i győzelmét – Márton Anita ismét az első helyen végzett. A békéscsabai súlylökőnő, - ahogy arról a versenyeit szervező Babinyecz József  informálta a honlapot – 18,38 méteres, idei második legjobb eredményével előzte meg német ellenfelét/18,08 m. Márton Anita legközelebb február 18-n Birminghamben, az IAAF Word Indoor Tour sorozat befejező állomásán lép dobókörbe.

Oldalak