Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

dvent

Békéscsaba főterén meggyújtották az első adventi gyertyát. A december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól a város karácsonyi fényei is világítanak már.

Nagycsoportos óvodások műsora várta az embereket Advent első vasárnapján Békéscsaba főterén. Az előadást követően az adventi koszorún meggyújtották az első gyertyát. Adventkor a XIX. század óta készítenek koszorút. Az adventi koszorú ősét 1839-ben készítették el: egy felfüggesztett szekérkeréken 24 gyertyát helyeztek el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtottak meg Karácsonyig. Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek.

Az Advent a keresztény kultúrkörben a december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól Karácsonyig számított időszak. Ekkor a már a családok is ünnepi hangulatban várják Karácsony napját.