Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

képzések

Kevesebb, mint másfél hónap és a már teljesen felújított helyen fogadja a látogatókat a csorvási Hudák Szövőműhely, ahol a jövőben képzésekre- és különböző hagyományőrző programokra is várják az érdeklődőket.

Hamarosan végéhez közelednek a felújítási munkálatok a több mint 30 éve működő, csorvási Hudák szövőműhelynek otthont adó Szőttes-kúriánál. A komplex beruházás Európai Uniós forrásból több mint 1200 négyzetméteren valósul meg, melynek során a kúria és a hozzá tartozó külső környezet is teljesen megszépül.

A család a felújított műhelyekben különböző kézműves mesterségek, szakmák kipróbálására és elsajátítására is lehetőséget szeretne biztosítani, amihez az új környezetnek köszönhetően most már minden körülmény és eszköz adott lesz.

A csorvási Szőttes-kúria hivatalos átadó ünnepségére szeptember 14-én kerül majd sor, azt követően pedig a látogatók előtt is megnyitja kapuit. A már teljesen megújult környezetben számos programmal várják majd azt érdeklődőket.

Több, mint 270 millió forintos forrást nyert hat Békés Megyei település az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán. A pályázati pénzt különböző képzésekre és egyéb humán szolgáltatásokra fordítják majd.

Öt település közösen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériumának EFOP pályázatára. A konzorciumban Telekgerendás, Csabaszabadi, Csorvás, Kétsoprony vesz részt Gerendás vezetésével. Az előző 5 településtől függetlenül Újkígyós városa is nyert pályázati forrást, összesen több mint 22 millió forintot.

A pályázat legfőbb célja a társadalmi felzárkóztatás annak érdekében, hogy a területi különbségeket csökkentsék, illetve, hogy a települések lakossága minél könnyebben hozzáférhessen a különböző közszolgáltatásokhoz. Az is nagyon fontos része a források minőségi felhasználásának, hogy a munkanélküliek számára olyan képzéseket indítsanak, hogy azzal javuljon a munkába állásuk lehetősége.