Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Evangélikus Sportcsarnok

World Jumping napot tartottak Békéscsabán az Evangélikus Sportcsarnokban.  Ez az Egyesült Államokból származó mozgásforma leginkább az areobichoz hasonlítható.

A world Jumping Magyarországon néhány éve terjedt el. Ez egy leginkább - hasonlóan az aerobichoz- teremben végzendő edzésforma, melyet egy 120 cm-es nyolcszögletű trambulinon végeznek egy kapaszkodó segítségével, ami segíti a még intenzívebb mozgást és a biztonságos sportolást.

A World Jumping edzések bemelegítéssel kezdődnek, amely után egy nagyon intenzív 15-20 perces etap következik, mely során az izmok magas hatékonysággal dolgoznak, ami által magas kalória égetést lehet elérni. Amellett, hogy az edzések igen megterhelőek, jó szórakozást is nyújtanak a résztvevőknek.

Termeszesen a trénerek figyelnek arra, hogy minden korosztály megismerkedhessen ezzel az edzésformával, ezért van egy felnőtt world Jumping tréning, kifejezetten az aktív korúak számára, gyerekeknek kids tréning a szenioroknak pedig egy speciális edzésprogram.

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából Békéscsabán, az Evangélikus Sportcsarnokban és a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában rendezte meg a Békés Megyei Diáksport Egyesület a 4. korcsoportos futsal diákolimpiai döntőt.

Az országos döntőt Dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója nyitotta meg, aki elmondta, hogy a sorozatba nyolcszázhuszonhat csapat nevezett, ami csaknem százzal több az előző évinél. Békés megyét a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola teremlabdarúgói képviselték.

A csoportmérkőzések előtt a húsz együttest négy darab ötös csoportba osztották a szervezők. A csoportmérkőzések után kirajzolódtak a vasárnapi helyosztó mérkőzések menetrendjei. A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata a 12. helyen végzett.

A Békéscsabai Belvárosi Diáksport Klub ebben az évben ünnepli 20. születésnapját. Ebből az alkalomból a klub egy családi sportnapot rendezett az Evangélikus Sportcsarnokban és a Városi Sportcsarnokban.

A Városi Sportcsarnokban házi versenyen mutatkoztak be a fiatal sportolók a vendégeknek és szülőknek. A Magyar Kézilabda Szövetség versenyrendszerében a fiú 12 éves korosztály bajnoki mérkőzéseire került sor nyolc csapat részvételével. A csapatok Szegedről, Szentesről, Makóról, Gyuláról, Szarvasról, Orosházáról és Újkígyósról érkeztek.

A sportcsarnokban a kézilabdázás mellett más programokkal is várták a gyerekeket: arcfestéssel, ugráló várral és a születésnap apropóján természetesen egy óriási tortával is.

A sportnapot minden gyerek nagyon élvezte, és ha lehetőségük lett volna rá, akár egész nap a pályán játszottak volna.

A családi sportnap jó hangulatára való tekintettel a szervezők a következő időszakra is ígérnek hasonló rendezvényt, melyet nem csak születésnapokra terveznek.