Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

sporthétfő

Újabb sportegyesületek mutatkoztak be Békéscsaba főterén a Sporthétfő alkalmával. Az érdeklődők a többi között különböző harcművészeteket, valamint labda- és ügyességi játékokat próbálhattak ki.

Már több mint egy hónapja vette kezdetét az idei sporthétfő esemény, amely hétről-hétre igyekszik megmozgatni Békéscsaba- és környéke lakóit. A program során a helyi sportegyesületek képviseltetik magukat és nyújtanak rövid betekintést tevékenységükbe. Ezen a héten újabb sportszervezetek mutatkoztak be, köztük az 1992-ben alakult Viharsarok BUDO Sport Egyesület, ami a többi között aikido-, taekwondo-, és capoeira bemutatóval készült az érdeklődőknek.

Az újonnan bemutatkozó egyesületek mellett, visszatérő sportágak is képviseltették magukat a délutáni eseményen. A Békéscsabai Darts Sportegyesület már nem először látogatott ki a rendezvényre, hiszen nem titkolt céljuk a toborzás és a leendő tehetségek felfedezése.

Már ötödik éve, hogy a nyár minden hétfőjén megrendezik a Sporthétfő elnevezésű családi programot Békéscsabán, a Főtéren. Ez ezen a héten sem volt másként, az érdeklődők kipróbálhatták a ping-pongot vagy a tollaslabdát is.

A Sporthétfő elsődleges célja, hogy az egyesületek bemutatkozhassanak, és bemutassák a lakosoknak, hogy hány féle sportolási lehetőség rejlik Békéscsabán. Az egyik ilyen lehetőség városunkban a tollaslabda, amit ki is próbálhattak az érdeklődők.  Az egyesületük fontosnak találja, hogy minden évben bemutassa ezt a sportot Békéscsaba Főterén. Kérdésünkre elmondták mivel készültek a gyerekeknek.

Nem csak sportegyesületekkel találkozhattak a kilátogatók ezen a héten, hanem informálódhattak különböző túrákról is. Aki szeret hegyet mászni, vagy gyönyörű helyeken túrázni, az is megtalálhatta a magának való programot.

Ezen nyáron is minden hétfőn megrendezik a Sporthétfő elnevezésű családi programot Békéscsabán, ahol az érdeklődők most többek között olyan sportokba kóstolhattak bele, mint a tenisz vagy a küzdősportok.

A világ egyik legkedveltebb egyéni sportja, a tenisz Békéscsabán is nagy hagyományokkal bír. A megyeszékhelyen több egyesületben is ki lehet próbálni ezt a remek sportot - ezen a sporthétfőn a Tréning Center Sportegyesület mutatkozott be az érdeklődőknek. Az egyesület fő profilja a szabadidős tenisz, de a klubnak több aktív versenyzője is van. Sokakat eltántorít a tenisztől az, hogy úgy gondolják, hogy nagyon költséges, Mihály István edző szerint azonban összehasonlítva a többi sportággal nem nagy a differencia, ezért mindenképpen érdemes kipróbálni.

Idén utolsó alkalommal rendezték meg a Sporthétfő elnevezésű családi programot Békéscsabán, ahol az érdeklődők többek között olyan sportokba kóstolhattak bele, mint a szablyavívás vagy a karate, illetve láthattak görhokey meccset és terep rally versenyautót is.

 

2016 év végén alakult Békéscsabán az első jégkorong egyesület. Ilyenkor, a nyár folyamán számukra nagyon nehéz a felkészülés a szezonra, hiszen nincsen megfelelő jégfelület, ahol gyakorolni tudnának. A Sporthétfő remek lehetőség arra, hogy a gyerekek felhúzzák a mezt és görhokeyzzanak ez kicsit, ami ugyan hasonlít a jégkoronghoz, de leginkább csak külsőségeiben. Az egyesület jelenleg felnőtt csapat nélkül az utánpótlás beindításán fáradozik. Ez remekül működik, hiszen az első évben még csak két-, idénre azonban már három utánpótlás csapata lesz a Csabai Farkasoknak. 2017 elején a klub három jégkorongtornát is rendez Békéscsabán.

 

Kiss Roland

sportigazgató

Csabai Farkasok

 

Utolsó előtti hetéhez érkezett a Sporthétfő programsorozat. Békéscsaba főterén ezúttal judo, párbajtőr bemutatókat, illetve labdajátékokat próbálhattak ki az érdeklődők. Azoknak, akik eddig lemaradtak erről, a jövő héten még egyszer alkalmuk nyílik kilátogatni a sporteseményre.

 

Ha hétfő, akkor Sporthétfő Békéscsabán a Szent István téren! Ebben az évben június 19-én kezdődött a programsorozat, mely augusztus 21-én zárul majd, így jövő héten hétfőn nyílik utoljára alkalom a közös sportolásra. Ezen a hétfőn nyolc egyesület mutatta be magát a nagyközönségnek. Az egyik sportág, amit kipróbálhattak az érdeklődők, az a vívás volt.

 

Megyesi István

edző

Alföld Vívó Akadémia Békéscsaba

 

Ha hétfő, akkor Sporthétfő Békéscsabán a Szent István téren! Idén már harmadik alkalommal rendezték meg a Sporthétfő elnevezésű családi programot, ahol az érdeklődők többek között olyan sportokba kóstolhattak bele, mint a súlyemelés vagy a kosárlabda.

Utolsó előtti hétfőjéhez érkezett a Sporthétfő rendezvénysorozat, ami ismét magas látogatói létszámot generált a Szent István térre. Most többek között a röplabdások, a kézilabdázók és a vívók mutatkoztak be a kilátogatóknak.

A labdajátékok nagyobb nézettséget vonzottak ezen a héten, mint a korábbi hétfőkön. Sokan mozogtak a ping-pong, a röplabda, a tenisz és a kézilabda körül. A Békéscsaba Diák Kézilabda Sportjáért Egyesület évek óta megjelenik a sporthétfőn, akik ugyan eddig inkább fiúkkal foglalkoztak, de már vannak leány csapataik is a fiatalok körében.

- Ezt a csapat most az U12-es korosztály, illetve kicsit vegyes csapat, mert kisebbek is vannak köztük. Ők már elkezdték az edzésmunkát ebből az alaklomból, hogy ez a rendezvény van, most gyakorlatilag itt folytatják az edzést. Illetve várjuk a járókelőket, hogy bevonjuk őket ide a kézilabdába, de ezt most még nem sikerült. Úgyhogy most egymás között játszunk. – mondta el
Forczek Győzőné, a Békéscsaba Diák Kézilabda Sportjáért Egyesület utánpótlás szakmai igazgatója

Ismét Sporthétfőt rendeztek Békéscsabán, a főtéren. Ez alkalommal is több városi Sportegyesület sorakozott fel, hogy bemutassák az általuk űzött sportot a nagyközönségnek. 

A Sporthétfő célja, hogy a városban aktívan működő sportegyesületek bemutatkozhassanak az itt élőknek és azoknak is, akik csak átutazóban vannak Békéscsabán. Ez alkalommal a hamarosan első születésnapját ünneplő Magyar Szablyavívó Iskola is képviseltette magát.

A mi iskolánk 2015. szeptember 15-én alakult, tehát egy elég fiatal iskoláról beszélünk, szablyavívó iskoláról. Ez által minden lehetőséget megragadunk arra, hogy meg tudjuk mutatni, hogy vagyunk, létezünk, próbáljuk behívni a fiatalokat, időseket, még idősebbeket, hiszen maga a vívás, mint harcművészet, mint mozgáskultúra mindenkinek lehetőséget ad egy kicsit arra, hogy elmerüljön benne. mondta el Trényi Péter vezető Magyar Szablyavívó Iskola

Címkék:

Oldalak