Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Csabai Nyár

Különböző programokkal, kiülős koncertekkel és vasárnapi játszóházzal várja az érdeklődőket az idei Csabai Nyár a Főtéren. A Csabagyöngye Kulturális Központ szervezésében augusztus 20-ig minden este különböző eseménnyel szórakoztatják majd a kilátogatókat Békéscsaba főterén.

Folytatódik a Csabai Nyár! Július 18-tól augusztus 28-ig a Szent István téren és a Csabagyöngye teraszán továbbra is színes programsorozattal várja a látogatókat a kulturális központ.

35 napon keresztül, több mint félszáz előadóval július 18-tól augusztus 28-ig díjmentesen látogathatók a Csabai Nyár programjai. A nyár második felében a színháztól a Csabagyöngye Kulturális Központ veszi át a programok szervezését.

Címkék:

70 nap alatt mintegy 100 rendezvénnyel várják az idei Csabai Nyár programsorozata alatt a megyeszékhelyi lakosokat és a Békéscsabára látogató vendégeket. A beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott a minden eddiginél gazdagabb kínálatban kicsik és nagyon is egyaránt kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Mára hazánk leghosszabb egybefüggő programsorozatává és fesztiváljává nőtte ki magát a Csabai Nyár. A Szent István tér átalakításával egy időben, 2 évvel ezelőtt merült fel az ötlet, hogy programokkal, eseményekkel népesítsék be a megújult belvárost. Kiss Tibor alpolgármester a sajtó képviselőinek elmondta mára a városi események meghatározó elemévé vált a programsorozat, amellyel szemben komoly elvárásaik vannak az idei évben is. 

Címkék:

Mozart, Beethoven, és Brahms műveinek modern átdolgozásaival is várta a közönséget Békéscsabán Szentpéteri Csilla zongoraművész. A közel 2 órás koncerten a komolyzenei műveket latin, rock, jazz, valamint keleti dallamokkal és táncelemekkel színesítették.

Fesztiválhelyszínné alakult át a csabai főtér Szentpéteri Csilla koncert show-jának idejére. A művésznő 7 éves kora óta zongorázik, és az ő nevéhez fűződik a crossover stílus hazai meghonosítása. Elmondása szerint tanulmányai alatt szerette meg a hangszereket, és felhasználásukkal szeretett volna olyan zenét alkotni, ami a klasszikus zene értékekeit a modern világ hangzásvilágával ötvözi.

Július 18-tól szeptember 1-ig számos izgalmas programmal várja az érdeklődőket a kulturális központ.

Péntek este a Lay Down kiülős koncertjével folytatódik a Csabai Nyár, most már a Csabagyöngye Kulturális Központ szervezésében. A szervezők hetente négy-öt kulturális-zenés programmal készülnek. Az egyik legnevesebb fellépő a Kiscsillag zenekar lesz majd, amely a Csabai Fröccsöntő Hétvége során július 25-én, este 8 órától tölti meg a város főterét.

A több hetes programsorozatban természetesen helyi formációk is főszerephez jutnak, így például augusztus elsején Borsodi Blue Trio koncertezik a Csabagyöngye teraszán. A nyarat a Csabai Színistúdió összeállítása búcsúztatja szeptember első napján.

 

Folyamatosan zajlik a Csabai nyár programsorozat, ahol minden este színes produkciókkal, előadásokkal várják a közönséget. A legutóbbi alkalommal Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész kedvenc verseiből hallhatott összeállítást az irodalomkedvelő közönség.

Vasárnap este ismét megtelt a Jókai Színház Teátruma. A színház tradíciója szerint minden előadás előtt egy békéscsabai közéleti személy köszönti a közönséget. Eperjes Károly versestjének házigazdája televíziónk producere Szudár László volt. 
- Minden alkotónak az a vágya, hogy a nézők tetszését kiharcolja, ezt pedig tapsban mérik, kérem Önöket, hogyha az előadás során olyan részhez érünk, amely elnyerte a tetszésüket verjék össze a tenyerüket – fogalmazott a Csaba TV producere.

Az idei nyár sem lesz unalmas Békéscsabán. A változatos és színes kulturális események mellett ugyanis minden hétfőn a sport kapja majd a főszerepet a Csabai nyár kínálatában. A részletes programról a sportegyesületek képviselői sajtótájékoztatón számoltak be.

A megújult főtéren ezentúl egész nyáron minden hétfőn a mozgás lesz a fókuszban. Elsőként június 23-án a békéscsabai  Torna Club, és a BMX-esek mutatkoznak be. A rákövetkező héten, június 30-án már egy másik kontinensről származó sporttal. az amerikai futballba kóstolhatnak bele a kilátogatók, de emellett az atlétika világát is megismerhetik a sportolni vágyók. Ezen a napon a klub sportágbemutató gyermekversennyel készül.