Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Battonya

Mintegy két és fél hektárnyi erdőirtás aljnövényzete gyulladt meg a Békés megyei Battonya térségében. 

A lángok egy nagyobb erdősávot veszélyeztetnek. A mezőkovácsházai hivatásos és battonyai önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal körülhatárolták a lángokat. A rajok folytatják a tűz oltását.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Az intézményrendszert működtető alapítvány képviselője kérdésünkre elmondta, hogy a náluk nevelkedő gyermekek érdekeit, fejlődését és jövőjét szem előtt tartva hozta meg a döntést.

A Battonyai SOS Gyermekfaluban olyan gyermekek nevelkednek, akik szociális okból kifolyólag nem nőhetnek fel saját családjukban. Az itt élő gyerekek hátrányos helyzetűek, akik traumaitzált állapotban kerültek az otthonba, és ezért olyan szakszolgáltatásokra, akár speciális ellátásra, akár egészségügyi, akár oktatási intézményekre van szükségük, amelyek sokféle igényt jelentenek.

- Ezeket a lehetőségeket Battonyán egyre nehezebb megtalálni, és alapvetúen ezért -  sok egyéb szempont mellett is - ezért szeretnénk, egy új helyet találni a Battonyai gyermekfalunak. A jelenlegi állapot szerint Orosházán sikerült megtalálni ezeket a számításokat – mondta el Gosztonyi Gábor, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa.

Eseménydús időszakot zárnak a Battonyai Szent István Általános Iskolában.

Az elmúlt másfél évben ugyanis öt mentortanár részvételével 90 hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekszámára biztosították eredményes továbbhaladást.  A tevékenység során kiscsoportos formában, egyéni fejlesztések mentén haladva tanultak a fiatalokkal, miközben számos szabadidős programon is részt vettek. 

Táboroztak, bográcsoztak de jártak Szegeden, Eger várában és  kirándultak Lillafüreden. A program egy Európai Uniós támogatással valósult meg, összesen 30 millió forint értékben.

Szerkesztő: Tar Hajnalka

Operatőr: Fazekas Róbert
  

Címkék:

Már többször felmerült, hogy bezárják a Battonyai SOS gyermekfalut, azonban minden híresztelés ellenére az intézmény évek óta zavartalanul működött. 

Most az SOS-gyermekfalu Magyarországi Alapítványa egy közleményben tudatta, hogy a náluk nevelkedő gyermekek érdekeit, fejlődését és jövőjét szem előtt tartva a battonyai egységének elköltöztetését tervezi, mely folyamat várhatóan 2015 során zajlik majd le. Az indokokról, és arról, hogy mi lesz a költözést követően a Battonyai intézménnyel, holnapi híradónkban számolunk be bővebben.

 

Címkék: