Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület

Karácsony előtti figyelemfelhívó és adománygyűjtő akciót indított novemberben a Békéscsabai Jókai Színház, Lessing úr–projekt címmel, a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület munkájának segítésére. A gyűjtés véget ért, és az adományok átadása megtörtént.

A Békéscsabai Jókai Színház november 5-én indította el Lessing úr néven jótékonysági projektjét, amely a Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékhoz kapcsolódott. A teátrum ezzel a kezdeményezésével a Csabai Állatvédők munkáját segítette. Az adománygyűjtés mellett a projekt részeként, a színház művészei, az intézmény munkatársai és a Baross Imre Artistaképző Intézet diákjai vállalták több alkalommal, hogy a menhely gondozottjait sétáltatják. Az adománygyűjtő akció véget ért, így december 6-án, a menhelyen lévő állatokat is meglátogatta a Mikulás.

Egy sikertörténet is kapcsolódik az eseményhez, melyet Kiszely Zoltánné a menhely önkéntese osztott meg stábunkkal.

A Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület a szilveszteri tűzijáték után 17 megrémült kutyát fogott be, melyek közül kilencen már hazakerültek, nyolcan pedig még mindig a menhelyen várják gazdájukat.

A Csabai Állatvédők Egyesület 2000-ben alakult, majd sok éves álmuk teljesült, amikor 2007 márciusában lehetőséget kaptak egy menhely üzemeltetésére. Így jelenleg az egyesülete üzemelteti a város egyetlen kutyamenhelyét. Céljuk csökkenteni a szerencsétlen sorsú kóbor és menhelyen tengődő állatok számát. Sajnos csodákat tenni nem tudnak, hiszen jelenleg is 270-280 állat van a menhelyen, és a szilveszteri tűzijátéknak köszönhetően ez a szám tovább emelkedett. Szerencsére ezen kutyák közül többen visszakerültek már gazdáikhoz.

Az állatvédők lehetőségeikhez mértén gondozzák az állatokat, hiszen minden szenvedéstől megmentett élet siker számunkra. Nemcsak befogadják őket, hanem megpróbálják minél hamarabb megtalálni számukra a legmegfelelőbb szerető gazdit.