Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

pályaválasztás

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében Békésre is ellátogatott a Szakmavilág roadshow. Az úgynevezett Szakmakamionon a pályaválasztás előtt álló diákok próbálhattak ki különböző szakmákat.

A pályaválasztási kérdések a szülőket is érintik, hiszen gyermekük életében ez egy fontos mérföldkő a jövőt illetően. Ezért fontos, hogy időben kezdjük el a fiatalokat abba az irányba nevelni és tanítani, ami iránt a leginkább érdeklődik. Ezért hozták létre a szakmakamiont, amelyen a diákok a virtuális technológia segítségével próbálhatták ki a különböző szakmákat. A fiatalok számos területen alkottak, a többi között téglából építkeztek, autót szereltek, ruhákat és tortát készítettek.

A Szakmakamionhoz érkező fiataloknak elnyerte tetszését a pályaválasztási tájékoztatás ezen, gyakorlatias formája. Volt köztük olyan is, akinek már konkrét elképzelése volt arról, hogy milyen irányban szeretne továbbtanulni.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is diáknaptárral ajándékozta meg a nyolcadikos diákokat, hogy segítse őket a tanulásban és a pályaválasztásban.

Átadták a 2018/2019-e tanévre szóló diáknaptárakat a nyolcadikos tanulóknak a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában Békéscsabán. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is 2000 diákot ajándékoz meg a megyében ezzel a kiadvánnyal.

Az iskola igazgatója, Laczkó Irén elmondta, a kiadványnak nagyon fontos szerepe van abban, hogy a diákok minél szélesebb körben tájékozódjanak a rájuk váró lehetőségekről.

A naptárakat készítő nyomda vezetősége fontosnak tartja, hogy támogassa a diákok pályaválasztását és a békés megyei nyomdászképzést.

Az diáknaptár ismét nagy sikert aratott a tanulók körében.

Sokan már most tudják, milyen pályát válasszanak.

A Gyulai Ifjúsági Központ Felsőoktatási Kiállítást szervezett az Erkel Ferenc Művelődési Központban, Gyulán. Az esemény szervezésének a legfőbb apropója az volt, hogy az elmúlt években a fiataloktól gyakran érkezett olyan visszajelzés, miszerint régiónkban nincsenek szervezett pályaválasztást segítő bemutatók.

A Gyulai Ifjúsági Központ Felsőoktatási Kiállítást szervezett a középiskolákban tanulók számára az Erkel Ferenc Művelődési Központban és a Vigadóban Gyulán. A rendezvényen az ország keleti felén található felsőoktatási és szakképzési intézmények kitelepüléseikkel széles tájékoztatást nyújtottak az érdeklődő középiskolásoknak, valamint bemutatták képzéseiket is.

A szakképzési intézmények bemutatói által a vendégek megismerkedhettek a képzésekkel, mint például a gyermekápoló vagy a vendéglátói szakiránnyal.

Az eseményen több, mint 30 intézmény mutatta meg képzéseit. A felsőoktatásból karonként jelentek meg az intézmények, így például a Szegedi Tudományegyetem is.