Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

kosárlabda

A férfi NB I B Piros csoportjában szombaton a Békés kosárlabdacsapata találkozott a Miskolccal. A győzelem megszerzése mind két fél számára fontos feladat volt és ennek megfelelően léptek pályára a csapatok.

Békés kosárlabdacsapata ideiglenes hazai pályán fogadta a Miskolci Egyetem Atlétikai és Futball Club csapatát Békéscsabán az Evangélikus Gimnázium Tornacsarnokában. A mérkőzés előtt a két csapat szorosan egymás mellett állt a tabellán, így az összecsapás fontos találkozónak ígérkezett. Ennek megfelelően a pályán végig presztízs hangulat uralkodott, az első kettő etapban pedig fej-fej mellett haladt egymás mellett a két csapat a pontszerzésben. A 15 perces félidőt követően a miskolciak láthatóan magasabb fokozatra kapcsoltak és remek védekezésüknek köszönhetően a Békés támadásai rendre kudarcba fulladtak. A vendéglátó gárda taktikailag már nem tudott új dolgokat mutatni és a harmadik negyedben a Miskolc már több mint 10 pontos előnyre tett szert, melyből már nem is tudtak csökkenteni a hazaiak. A mérkőzés ezzel vendégsikerrel ért véget: A Békés csapata 80:104-es végeredménnyel maradt alul.

Ha hétfő, akkor Sporthétfő Békéscsabán a Szent István téren! Idén már harmadik alkalommal rendezték meg a Sporthétfő elnevezésű családi programot, ahol az érdeklődők többek között olyan sportokba kóstolhattak bele, mint a súlyemelés vagy a kosárlabda.

Sportegyesületek a főtéren! Idén 8. alkalommal rendezték meg a sporthétfő elnevezésű családi programot. Az érdeklődők többek között olyan sportokba kóstolhattak bele, mint a röplabda, tenisz vagy a judo.

A kétszeres magyar bajnok Békéscsabai Röplabda SE szombaton kezdte el a felkészülést az idei megmérettetésekre. Az első edzések mindig nehézségekkel járnak, ennek ellenére a BRSE nagyon fontosnak tartja azt, hogy részt vegyen a rendezvényen. Baran Ádám, az egyesület elnöke, a csapattal szembeni elvárásokról beszélt.

- A csapat felé az elvárás az,, hogy védje meg a bajnoki címét, az az triplázzon a magyar bajnokságban illetve szeretnénk megnyerni a magyar kupát is a klub történetében először valamint nemzetközi porondon is letenni a névjegyünket. - mondta el Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE elnöke

Mindegyik békéscsabai mérkőzését sikerrel vette az U16-os fiú kosárlabda-válogatott.

A csütörtöki fölényes, 99-42-es, és a pénteki magabiztos, 98-77-es siker után harmadik alkalommal is összecsaptak a magyar fiatalok Románia hasonló korú együttesével. A magyar csapatban nem történt változás péntekhez képest, a kisebb sérüléssel bajlódó Durázi Krisztofer és Fülöp Bence maradt ki.

A pénteki találkozóval ellentétben szombaton jobban kezdte a csapat az első játékrészt, kevés könnyű kosarat engedélyeztek ellenfelünknek. A második játékrészben egy érthetetlen rövidzárlat következett, nagyban köszönhetően annak, hogy a románok egy pörgős és jól alkalmazott zóna védekezésre váltottak. A magyarok nem találták a megfelelő befejezéseket, rengeteg labdát eladtak, amiket az ellenfél kegyetlenül kihasznált és a félidőre át is vették a vezetést Ilie mester tanítványai.

Címkék:

Békéscsabán edzőtáborozik az U16-os fiú kosárlabda válogatott. A csapat csütörtök este lejátszotta első felkészülési mérkőzését Románia ellen, amelyen fölényes győzelmet aratott a magyar együttes.

Látványos kosarakat szerzett Rudner Gábor a 16 éven aluli nemzeti csapat békéscsabai nevelésű játékosa csütörtök este. Ferenczi Tamás szövetségi kapitány őt is nevezte abba a 14 tagú keretbe, amely a macedóniai B divíziós Európa-bajnokságra készül. A magyar válogatott határozott kezdéssel már az első negyedben magabiztos előnyre tett szert, amelyet folyamatosan növelt a találkozó során. 

- Nagyon jól álltak az összecsapáshoz a játékosok, hiszen az első negyedben olyan energiákat mozgósítottak védekezésben, hogy ennek köszönhetően a sok labdaszerzésből sok könnyű kosarat dobtunk és megadtuk a mérkőzés alaphangját, hiszen korán kialakult a nagy különbség a két csapat között, emellett öröm, hogy mindenkinek tudtunk megfelelő játéklehetőséget biztosítani – értékelt Ferenczi Tamás.

Békéscsabán folytatja Európa-bajnoki felkészülését az U16-os fiú kosárlabda válogatott. A csapat az edzőtábor mellett három felkészülési mérkőzést is vív a megyeszékhelyen Románia hasonló korú együttese ellen.

A kedd délelőtti edzésen először a betöréseket, a kiosztásokat, valamint a ziccer dobásokat gyakorolhatták a játékosok Ferenczi Tamás vezetőedző irányításával. A csapat ezt a hetet a Szent István Egyetem tornacsarnokában tölti majd, ami amellett, hogy fontos időszak a felkészülésben, megpezsdítheti a békéscsabai kosárlabdaéletet is.

- Ez egy egyfajta elismerése annak a szakmai munkának, ami a csabai utánpótlás-nevelésben zajlik, számunkra természetesen nagy öröm, emellett egy kis kitekintést is jelenthet, hiszen minden országnak más a kosárlabda kultúrája és az, hogy korosztályos válogatott mérkőzést itt élőben megtekinthetünk úgy gondolom szakmailag nagyon sokat jelent – fogalmazott Vida András, a Békéscsabai KK főtitkára.

Több mint 70 csapat nevezett a megmérettetésre.

Kosárlabdások lepték el Békéscsaba főterét, ahol immár 17. alkalommal rendezték meg az igen népszerűnek számító Streetball Fesztivált. Az utcai kosárlabda ünnepén 14 ideiglenesen felállított pályán zajlottak a meccsek, több mint 70 csapat részvételével. A nap a világot bejáró Face Team akrobatikus kosárlabdacsapatának bemutatójával lett teljes, akik fantasztikus zsákolásokkal kápráztatták el a közönséget. Magyarország legnagyobb streetball rendezvénysorozatának ötödik állomása számtalan élményt kínált azoknak, akik a vasárnapot egy kis mozgással kívánták eltölteni.

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Benke Éva

Oldalak