Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Sportolj együtt olimpikonokkal

Továbbra is tart a Hiszek benned sport program „Sportolj együtt olimpikonokkal” alprojektje, melynek keretében Vajda Attila olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus is ellátogatott a békéscsabai diákokhoz. A programot már harmadik alkalommal rendezték meg.

Az idén is megrendezésre kerülő Sportolj együtt olimpikonokkal! program keretében Vajda Attila olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába látogatott el, ahol együtt röplabdázott a tanulókkal. A kezdeményezésnek köszönhetően a gyerekek motivációt meríthetnek a mára már sikeres sportolókból, akik arra ösztönzik őket, hogy merjenek nagyot álmodni és küzdeni az elérni kívánt célokért.

A testnevelés óra alkalmával Vajda Attila együtt melegített be a diákokkal, ezt pedig egy intenzív röplabda mérkőzés követte, mely után pihenésképp a gyerekeknek lehetősége volt kérdezni az olimpikontól. Az osztályok tagjai között többen aktívan sportolnak, őket leginkább a kenus olimpiáig vezető életútja érdekelte.

A HISZEK BENNED Sport Program részeként megvalósuló “Sportolj együtt olimpikonokkal!” elnevezésű rendezvény célja az, hogy a sikeres sportolók népszerűsítsék sportágukat a fiatalok között. Az elmúlt napokban számos, híres sportoló járt Békéscsabán, többek közt Márton Anita és Fodor Rajmund is.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Márton Anita súlylökőnek köszönhetően megszületett Magyarország első atlétikai világbajnoki címe. A birminghami fedett pályás világbajnokság után alig pár nappal Márton Anita két békéscsabai iskolába is ellátogatott edzőjével, Eperjesi Lászlóval. A diákok tapsviharral köszöntötték a Békéscsabai Atlétikai Klub világbajnokát. Anita megmutatta azt a technikát, mellyel sikereit elérte, később pedig a nebulók is kipróbálhatták, mit tudnak.

A fiatalok tömött sorokban álltak az autogramokért és büszkén zsebelték be a világbajnok aláírását tartalmazó kártyát. Anitánál nincs megállás. Az élménybeszámoló után már utazott is tovább Portugáliába, a hétvégi Dobó Európa Kupára. Egy másik élsportoló, Fodor Rajmund is városunkban járt.