torna

A sportegyesületek ismét kiköltöztek a békéscsabai főtérre! Idén első alkalommal rendezték meg a sporthétfő elnevezésű családi programot, ahol az érdeklődők olyan sportokba kóstolhattak bele, mint a darts, a torna vagy az aikido.

A rendezvény célja, hogy a békéscsabaiak vagy akár a városba érkezők közelebbről is megismerhessék a városban működő sportegyesületek életét és kipróbálhassák a különböző sportágakat. A megyeszékhely önkormányzata 2014-ben rendezte meg először a Sporthétfőt, amely azóta is minden évben nagy sikerrel mozgatta meg a város lakóit és az idelátogatókat.

Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság

Makra Noémi a nyolcadik helyen végzett az ugrás szerenkénti döntőben a tornászok szófiai Európa-bajnokságán.Ugrásban a svájci Giulia Steingruber megvédte kontinensbajnoki címét, felemás korláton a brit Rebecca Downie győzött.

A gerendán Világkupa-győztes Makra az első ugrását szépen végrehajtotta, 13.958 pontot kapott a gyakorlatra. A másodikat azonban nem sikerült az eredeti tervek szerint bemutatnia, és be kellett érnie 12.766 ponttal. Ez végül a 8. helyre volt elég.

„Makra Noémit vélhetően a dobogó zavarta meg, így a lendülete nem volt megfelelő, és egy kisebb értékű ugrást hajtott végre második ugrásként. Ez is mutatja, hogy több tapasztalatra és több versenyrutinra van szüksége. Szerettük volna, hogy több szeren is döntős legyen Noémi, végül a legkevésbé várt, az ugrásfinálé jött össze” – értékelt Draskóczy Imre, a női csapat szövetségi kapitánya.

 

Címkék:

A békéscsabaiak fiatal versenyzője korláton remekelt a horvátországi Világkupa-versenyen. Mellette Böczögő Dorina ugrásban finálézott.

A Torna Club Békéscsaba tehetséges fiatalja, Makra Noémi kifejezetten jól szerepelt, ugrásban, felemás korláton és talajon került be a döntőbe. Felemás korláton a harmadik helyen 13,650 ponttal, ugrásban ötödikként 13,975 ponttal, valamint talajon is a fináléban szerepelhetett. A csabai fiatal a gerendáról leesett, így ezen a szeren nem került a legjobbak közé. Böczögő Dorina ugrásban lett döntős nyolcadikként 13,413 ponttal került be a fináléba.

Az Unyatinszki házaspár tanítványa Makra Noémi a döntőben felemás korláton érte el a legjobb helyezést, ahol második lett, kiváló korlátgyakorlatára 13,925 pontot kapott a bíróktól. Ugrásban Makra 13,975 pontot gyűjtött be, és ez a negyedik helyet jelentette a számára, ugyanitt Böczögő Dorina a hetedik helyen végzett.

 

 

A fiatal tornász ezúttal a Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyen bizonyíthatott.

Makra Noémi a Budapesten rendezett viadalon megnyerte az egyéni összetettet és három szeren szerezte meg az első helyet. Amikor a békéscsabai versenyző következett, szinte megállt a levegő a csarnokban, mindenki a Világkupa győztest figyelte. A szerenkénti finálékban ugrással kezdte meg szereplését. Mindkét bemutatója hibátlan lett, így 14.025 ponttal az első helyen végzett. Felemáskorlát-gyakorlata  is jobban sikerült, mint a selejtezőben, 14.050 pontot kapott a zsűritől, és itt is a dobogó tetejére állhatott. Gerendán sem talált legyőzőre, bár megítélése szerint még nem volt teljesen stabil a gyakorlat, 14.200 pontja itt is az aranyérmet hozta. A negyedik szerre, a talajra már nem tudott úgy koncentrálni, hibázott, így 12.825 ponttal a második lett, győzött a horvát Anna Derek.

A megmérettetés emellett a női felnőtt szuper csapatbajnokság első fordulója is volt egyben, melyet a Torna Club Békéscsaba együttese nyert meg.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Címkék: