Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Makra Noémi

A 2019. október 24-27-ig tartó három napos megmérettetésen, Győr városában megrendezett Mesterfokú Tornászbajnokságon,  nagyszerű eredményeket értek el kiváló tornásznőink.

Szerenkénti döntőben a 21 esztendős válogatott versenyzőnknek, Makra Noéminek gerendán az 1. helyezést, felemás korláton a 2. helyezést, illetve egyéni összetettben még a 3. helyezést is sikerült elérnie! Ezeket a nagyszerű eredményeket Noéminek egy versenysorozat folyamán sikerült elérnie, így rengetek munka és kemény edzés áll mögötte!

Továbbá büszkék vagyunk 16 esztendős tornászunkra, Szujó Hannára is, akinek ugráson a 3. helyezést, talajon a 4. helyezést, mindemellett egyéni összetettben a 6. helyezést sikerült elérnie. A lányok a 13 induló versenyzőből állhattak dobogóra!

Az év első versenyét, ezen a hétvégén rendezték meg, a kétnapos MATSZ-PROLAN Női Felnőtt Szerbajnokságot, ahol két békéscsabai versenyzőnk is a szerekhez állt.

Szabó Mónika mind a négy, míg Makra Noémi három szeren indult és olyan jól sikerültek gyakorlatai, hogy mind a háromszor felállhatott a dobogóra.

Noémi így nyilatkozott a verseny után: "Egész jól sikerült a verseny, sokkal jobban kezdtem ezt az évet mint a tavalyit. Nem teljesen vagyok elégedett magammal, de a talajnak nagyon örülök, hogy sikerült megszereznem az első helyet, itt számítottam rá a legkevésbé."

Ugrás
1. Bácskay Csenge (Postás SE) - 13.850; Edzők: Osztie Géza; Gondos-Arató Orsolya
2. Péter Sára (Postás SE) – 13.600
3. Székely Zója (Postás SE) – 13.100

A 2015-ös évben szebbnél szebb sportsikereknek örülhettünk Békéscsabán. A teljesség igénye nélkül most tekintsünk vissza a legszebb pillanatokra.

A Békéscsabai Atlétikai Club 2015-ös éve fantasztikusra sikerült. Márton Anita fedett pályás Európa-bajnokságon elért aranyérme minden idők legjobb békéscsabai atlétikai eredménye lett, és a világbajnokságok történetében sem végzett még békéscsabai atléta a legjobb 4 között. Már idén megváltotta a riói olimpiára a repülőjegyét, rajta kívül még Baji Balázs gátfutónak sikerült. Mindemellett az utánpótlás is kiemelkedően teljesített: ketten is korosztályos Európa-bajnokságon vehettek részt, s született egy ifjúsági világbajnoki 5. helyezés is Szebegyinszki Richárd révén.

Békéscsaba két alpolgármestere, Hanó Miklós és Kiss Tibor a Városházán fogadta Fóri Mártát a Torna Club Békéscsaba ügyvezetőjét.

A találkozó több szempontból is aktuális volt, hiszen ezen az alkalmon jelentették be, hogy a város 1 millió forinttal támogatja a világbajnoki résztvevő versenyzőket felvonultató egyesületet, amely október végén újra megrendezi a Mesterfokú Tornászbajnokságot.

Fóri Márta a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a klub két reménysége, Makra Noémi és Böczögő Dorina már elutazott a kínai világversenyre, ahol már a 2016-os riói olimpiai jegyében szerepelnek a tornászok. Hozzátette, az egyesület vezetői és edzői már a négy évvel későbbi játékokra is figyelnek, ennek szellemében végzik mindennapi munkájukat.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Pozojevich Miklós

Makra Noémi a nyolcadik helyen végzett az ugrás szerenkénti döntőben a tornászok szófiai Európa-bajnokságán.Ugrásban a svájci Giulia Steingruber megvédte kontinensbajnoki címét, felemás korláton a brit Rebecca Downie győzött.

A gerendán Világkupa-győztes Makra az első ugrását szépen végrehajtotta, 13.958 pontot kapott a gyakorlatra. A másodikat azonban nem sikerült az eredeti tervek szerint bemutatnia, és be kellett érnie 12.766 ponttal. Ez végül a 8. helyre volt elég.

„Makra Noémit vélhetően a dobogó zavarta meg, így a lendülete nem volt megfelelő, és egy kisebb értékű ugrást hajtott végre második ugrásként. Ez is mutatja, hogy több tapasztalatra és több versenyrutinra van szüksége. Szerettük volna, hogy több szeren is döntős legyen Noémi, végül a legkevésbé várt, az ugrásfinálé jött össze” – értékelt Draskóczy Imre, a női csapat szövetségi kapitánya.

 

Címkék:

A fiatal békéscsabai tornász ugrásban bejutott a fináléba a női tornász Európa-bajnokságon, Szófiában. 

Makra Noémi ugrásban a hetedik helyen került be a vasárnapi döntőbe. Ezen az Európa-bajnokságon hivatalosan nem hirdetnek egyéni összetett eredményt, de kiadják a végeredményt: itt Makra az előkelő 6. helyet érte el a 42 versenyzőből.

- Felemás érzéseim vannak, a korláton való rontás miatt nagyon el vagyok keseredve, az ugrás döntőnek viszont nagyon örülök, még engem is meglepett — értékelt Makra Noémi. — Az edzések nagyon jól mentek itt az Eb-n, egyszerűen nem tudom, mi történt korláton, olyat rontottam, amit még edzésen sem. A gerenda is lehetett volna jobb és a talaj is. Több szeren is szerettem volna finálét, most így sikerült, mindenesetre az ugrásnak örülök, hiszen nincs is olyan nagy anyagerőm. Örömmel tölt el, hogy egyéni összetettben hatodik lettem, hiszen tavaly tizenegyedik voltam, így öt helyet léptem előre – fejezte be a csabai tornász.

A békéscsabaiak fiatal versenyzője korláton remekelt a horvátországi Világkupa-versenyen. Mellette Böczögő Dorina ugrásban finálézott.

A Torna Club Békéscsaba tehetséges fiatalja, Makra Noémi kifejezetten jól szerepelt, ugrásban, felemás korláton és talajon került be a döntőbe. Felemás korláton a harmadik helyen 13,650 ponttal, ugrásban ötödikként 13,975 ponttal, valamint talajon is a fináléban szerepelhetett. A csabai fiatal a gerendáról leesett, így ezen a szeren nem került a legjobbak közé. Böczögő Dorina ugrásban lett döntős nyolcadikként 13,413 ponttal került be a fináléba.

Az Unyatinszki házaspár tanítványa Makra Noémi a döntőben felemás korláton érte el a legjobb helyezést, ahol második lett, kiváló korlátgyakorlatára 13,925 pontot kapott a bíróktól. Ugrásban Makra 13,975 pontot gyűjtött be, és ez a negyedik helyet jelentette a számára, ugyanitt Böczögő Dorina a hetedik helyen végzett.

 

 

A fiatal tornász ezúttal a Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyen bizonyíthatott.

Makra Noémi a Budapesten rendezett viadalon megnyerte az egyéni összetettet és három szeren szerezte meg az első helyet. Amikor a békéscsabai versenyző következett, szinte megállt a levegő a csarnokban, mindenki a Világkupa győztest figyelte. A szerenkénti finálékban ugrással kezdte meg szereplését. Mindkét bemutatója hibátlan lett, így 14.025 ponttal az első helyen végzett. Felemáskorlát-gyakorlata  is jobban sikerült, mint a selejtezőben, 14.050 pontot kapott a zsűritől, és itt is a dobogó tetejére állhatott. Gerendán sem talált legyőzőre, bár megítélése szerint még nem volt teljesen stabil a gyakorlat, 14.200 pontja itt is az aranyérmet hozta. A negyedik szerre, a talajra már nem tudott úgy koncentrálni, hibázott, így 12.825 ponttal a második lett, győzött a horvát Anna Derek.

A megmérettetés emellett a női felnőtt szuper csapatbajnokság első fordulója is volt egyben, melyet a Torna Club Békéscsaba együttese nyert meg.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Címkék: