Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

korszerűsítés

Befejeződött a békéscsabai Szegfű utcai óvoda korszerűsítése. Az erre irányuló projekt keretében számos fejlesztés valósult meg, például kicserélték a fűtőtesteket, napelemeket helyeztek el, valamint egy új épületrésszel is bővült az intézmény.

Egy régi álom válhatott valóra a negyvenéves békéscsabai Szegfű utcai óvoda teljes korszerűsítésével, amely egy 105 millió forintos pályázati forrásnak köszönhetően valósult meg. A munkálatok egy közel egy éves időtartamot öleltek át, mire az óvoda elérte a jelenlegi állapotát. Ezzel pedig az intézmény nem csak esztétikusabb lett, hanem a gyermekellátás minősége is javulni tudott.

A támogatás elsősorban egy új épületrész megvalósítására irányult, valamint az intézmény energetikai korszerűsítését is elvégezték. Lecserélték a radiátorokat, szigeteltek és több új helyiséget is átadtak. A gyerekek legnagyobb örömére új játékokkal is gazdagodott az óvoda.

Betekinthettünk Békéscsabán az új Jaminai Egészségházba, melynek hivatalos átadása hetek múlva lesz. A felújítás során a korábbi épületet kibővítették és korszerűsítették, működését pedig gazdaságosabbá tették.

Régi kívánalma volt a jaminai lakosoknak, hogy a helyi egészségházat felújítsák, ugyanis leromlott állapota, - többi között télen a hideg, nyáron pedig a nagy meleg - folyamatos bosszúságot okozott a várakozó betegeknek. Ez hamarosan megváltozik, ugyanis a tervek szerint néhány hét és az épület felújítása teljesen elkészül.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is megtekintette a hamarosan elkészülő egészségházat.

A rekonstrukció eddig zökkenőmentesen zajlott, a felújítás ideje alatt az épületet rendeltetésszerűen használták, mindössze egy napra kellett szüneteltetni a rendelést, azonban akkor is biztosított volt az ellátás egy másik helyszínen. Az előzetes tervek szerint az egészségház hivatalos átadása szeptember közepére várható.