Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

biztonságos közlekedés

Szeptembertől több megyei általános iskolánál is megjelentek a Zebra Zsaruk. A diákok, a rendőrök és polgárőrök együtt segítenek az úttesten átkelő iskolásoknak a helyes és biztonságos közlekedésben.

Idén szeptemberben is vigyáznak az iskolásokra a Zebra Zsaruk. Általános iskolás diákok, rendőrök és polgárőrök együtt segítik az átkelőket a megye zebráinál, a legforgalmasabb részeken. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság „Az iskola rendőre” és a „Zebra Zsaru” programokkal a gyermekek biztonságát és az iskolások szabályos közlekedésre nevelését próbálja elősegíteni.

A Rendőrség és a Polgárőrség évek óta együttműködik, így egész évben - ilyenkor pedig fokozottabban - jelen vannak a veszélyes kereszteződésekben. A megyében 74 alapszervezet működik, így a legkisebb falutól a nagyobb városokig mindenhol ott vannak a polgárőrök és segítik a diákokat a helyes és biztonságos közlekedésben.

A baleset-megelőző programok mellett fontos a családi példamutatás is, hiszen ez elengedhetetlen a gyermekek biztonságos közlekedéséhez.