Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

örökségvédelmi programok

Sokszínű védelem címmel tartottak tanácskozást Békésen. A rendezvényen ismertetésre kerültek azok az örökségvédelmi programok, projektek, amelyek a népi építészeti emlékek fennmaradást szolgálják.

A konferencia 21. alkalommal várta az érdeklődőket, melyen a falusi épített örökség megóvásának aktuális lehetőségeit mutatták be. A megőrzés és a fenntartható fejlődés módszereit, a rendelkezésre álló eszközöket is megismerhették a megjelentek. Izsó Gábor, Békés város polgármestere megnyitó beszédében arról beszélt, hogy mit jelent ez a tanácskozás a város számára.

A rendezvény során az érdeklődők számos érdekes előadást hallgathattak meg. A többi között szó esett az örökségvédelmi programok bemutatásáról is.

A népi építészeti tanácskozások és épített örökségek megőrzésének fontosságáról Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója beszélt stábunknak.