Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A.J.K.A Magyar Karate Szervezet

4 napos országos edzőtábort szervezett Békéscsabán az A.J.K.A Magyar Karate Szervezet. Már 10. éve gyűlnek össze a küzdősport hazai tanítói és mesterei a speciális edzőtábor keretében, hogy együtt gyakoroljanak és minél több új ismeretet sajátítsanak el.

A délelőtt folyamán közel 50-en látogattak el a békéscsabai Vívócsarnokban megrendezett, országos karate edzőtáborba. A találkozó elsődleges célja, az hogy az oktatók, a már meglévő tudásuk mellett, új ismeretekkel és technikákkal gazdagodjanak.

Jelenleg 138 iskolában vették be a karatét, mint sportot a kerettantervbe, egyes intézményekben pedig a testnevelés óra keretein belül sajátíthatják el az alapokat. A mesterek 7 éves kortól ajánlják elkezdeni a karatét, ugyanis ekkora alakul ki a gyerekek megfigyelőképessége. Emellett a küzdősportnak számos pozitív hatása is van.

A magyar szervezetnek jelenleg 12 karate klub a tagja, mely több mint 100 fekete öves karate mesterrel, és közel 700 sportolóval büszkélkedhet.