Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

gasztronómiai rendezvény

Gasztronómiai rendezvényre várta a vendégeket, az egyesület sportolóit és szüleiket a Békés Megyei Kano Judo SE. A hangulatos eseményen egyaránt jól érezték magukat a fiatalok és idősebbek.

A már hagyománnyá vált rendezvényre idén mintegy százan érkeztek, melyen szó esett arról, hogy 2018-ban a hazai több mint kétszáz egyesület között a Kano Judo SE a pontversenyben az előkelő tizenharmadik helyen végzett. Gyáni János, az egyesület vezetője elmondta, hogy az idei év is jól kezdődött a számukra, hiszen az országos bajnokságokon már három aranyérmet nyertek. Az elért sikerek mögött nagyon sok munka van.

A csabai judosok egy igazi kis közösséget alkotnak – emelte ki Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. A kemény edzések és a szorgalom mellett az egyesület versenyzői közti kapcsolat és a jó hangulat is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok kiváló eredményeket érjenek el a különböző versenyeken.

Az idei év tavaszán jubileumi, 20. alkalommal rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, az évről-évre több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivált.

Három napig a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A gyulai fesztiválon az ország több mint 20 pálinkagyártójának több száz termékével ismerkedhetnek meg a látogatók. Kevesen tudják, hogy 1731-ben a régióban báró Harruckern János György alapította az első pálinkafőzdét. Ez egy nagyon értékes örökség, amit őseink hagytak ránk, nekünk pedig az a kötelességünk, hogy ezt továbbadjuk a következő generációnak – tette hozzá Bora Imre fesztiváligazgató, aki maga is szívesen készíti el otthon ezt a gyümölcsös nedűt.

A fesztiválon számos hazai fellépő várja majd a látogatókat. A színpadi programok mellett idén is meghirdették a szervezők a Pálinka és Párlat versenyt, melyre kereskedelmi-, magán-, és bérfőzdék mintáit várják.