Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

elmélet

A Sakkpalota elnevezésű, komplex képességfejlesztő módszer elméleti és gyakorlati alkalmazásával ismerkedhettek meg az érdeklődők a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában.

A Gyulai Tankerületi Központ 2017-ben hirdette meg a „jó gyakorlat” elnevezésű programsorozatát, melynek célja, hogy a tankerülethez tartozó mintegy 34 település 86 feladat-ellátási helyén működő egyedi programok, fejlesztő módszerek széles körben megismerhetőek legyenek, valamint az intézmények átvehessék egymástól a tapasztalati úton is bizonyított programokat.

A programsorozat részeként bemutatták a Sakkpalota elnevezésű, komplex képességfejlesztő módszer elméleti és gyakorlati alkalmazását a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában. A digitális világba született gyermekek számára a sakk, a maga szimbólumrendszerével kivételes oktatási lehetőség a személyiségfejlesztés, a tehetséggondozás, a kritikai gondolkodás terén, emellett pedig előmozdítja a különböző műveltségi területek ismereteinek elsajátítását is.

Kerékpáros közlekedési versenyt rendeztek Békéscsabán a Petőfi Utcai Általános Iskolában. A területi döntőn tizennyolc diák vett részt, akiknek elméletben és gyakorlatban is össze kellett mérniük tudásukat.

Idén is megrendezték a Kerékpáros Iskola Kupa közlekedésbiztonsági verseny területi döntőjét, melynek helyszíne a békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola volt. A fiataloknak először egy teszt feladatsort kellett megoldaniuk, majd utána a gyakorlatban is megmérettették tudásukat, kerékpárral kellett teljesíteniük egy akadálypályát.

A vetélkedőre tíz iskolából összesen 18 fő érkezett, akik között voltak már visszatérő versenyzők is, például a Szlovák Általános Iskolából, a Petőfi Utcai Általános Iskolából, valamint az Erzsébethelyi Általános Iskolából is.

A gyakorlati pálya komoly kihívást jelentett az indulóknak, ezért igyekeztek megtalálni a helyes technikát, amivel kisebb-nagyobb hibák ellenére teljesíteni tudták a pályát.