Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Honvédelmi Sportszövetség

Iskolai versenysorozat indult Bátrak Ligája néven a Honvédelmi Sportszövetség jóvoltából. A Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság együttműködésével megvalósult sportvetélkedő a Rákóczi emlékév jegyében telik majd.

A Honvédelmi Sportszövetséget két éve hozták létre annak érdekében, hogy elősegítsék a fiatalok szellemi- és fizikai felkészülését a katonasághoz-, illetve a haza védelméhez kötődően. Egy országos hálózat kiépítése a cél, így minden járásban sportközpontokat alakítanak majd ki, ugyanis az államnak az a célja, hogy a lehetőségeket megteremtse a fiatalok számára. A szövetségnek jelenleg 154 tagszervezete van és 100.000 fős tagsággal rendelkezik. A gyulai versenyt megelőzően négy településen voltak már különböző Bátrak Ligája elnevezésű megmérettetések. A szellemi- és fizikai versenyen a hetedik-nyolcadik osztályos diákok vesznek részt.