Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Buda-Cash Békéscsabai AC

A csabai gátfutó országos csúccsal 4. az Eb-n.

Baji Balázs az elődöntőből 13.31-es országos rekorddal lépett tovább, ezen pedig a fináléban tovább tudott javítani, remeklése azonban nem hozott érmet. Az orosz Szergej Subenkov viszonylag nagy előnnyel nyerte meg a versenyt, a többi dobogós helyről viszont csak milliméterek döntöttek. Baji a negyedik Pascal Martinot-Lagarde-dal azonos idővel ért célba, a harmadik Dimitri Bascou – aki a felvételek alapján átlépett a magyar futó sávjába – egy, az ezüstérmes William Sharman két századdal volt gyorsabb nála.

- Bosszankodhatnék is az egy század miatt, de nem szabad elfelejteni, hogy ez a papírforma - nyilatkozott az MTI-nek Baji Balázs. Hozzátette, igyekezett élvezni a döntő minden pillanatát, s egy jót versenyezni.

12 érmet szereztek a békéscsabai atléták a junior és U23-as Országos Bajnokságon.

A hét végén Debrecenben rendezték meg a 18-19 évesek és 20-22 évesek Országos Bajnokságát, ahol a békéscsabai atléták az eddigi sikereket is felülmúlva szerepeltek. A több érem és a helyezések közül sok nagyszerű eredményt lehet kiemelni, de az elsődleges cél a minél jobb bajnoki helyezés elérése volt.

Erdős Péter tanítványa, Kovács Miklós sprinterünk a verseny előtti napokban sérüléssel bajlódott, mégis két bronzérmet harcolt ki magának nagyszerű futásával. 200 m-en igencsak meg kellett küzdenie érte, hiszen 3,5-ös ellenszél „tolta vissza” a versenyzőket a célegyenesben.