Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

35 önkormányzati épület- és intézmény

Közel 270 millió forintos vissza nem térítendő forrásból, mintegy 35 önkormányzati épület- és intézmény energetikai korszerűsítése valósul meg Békésen két pályázatnak köszönhetően. A beruházás eddig elkészült fejlesztéseit, amely 26 épületet érintett, ünnepélyesen is átadták.

Békés Város Önkormányzata a két projektet az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése program során valósította meg, melyek legfőbb célja a megújuló energiaforrásokból nyert energia felhasználása, illetve a szén-dioxid kibocsátás csökkentése, ami több okból is nagyon fontos.

A kivitelezés ez év elején vette kezdetét, melynek során eddig összesen 26 épületben valósult meg a korszerűsítés, további kilencnél pedig még folyamatban vannak a fejlesztési munkálatok. Ennek a részeként a többi között napelemrendszer kialakítására és a nyílászárók kicserélésre kerül sor.

A beruházás következő ütemében folytatódnak a fejlesztési és korszerűsítési munkálatok a további érintett önkormányzati tulajdonban lévő épületeknél.