Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club

Ismét bizonyitottak a békéscsabai felnőtt atléták, hiszen nyolc versenyző 12 versenyszámban szerepelt a Szuper Liga Döntőn.

A Magyar Atlétikai Szövetség egész éves Szuper Liga sorozatának döntőjét csodás feltételekkel rendezte hétvégén a sok világverseny-rendezéssel büszkélkedő Debreceni Sport KHT. Méltó körülmények között versenyezhetett a magyar atlétika elitje, ahova minden Szuper Liga versenyszámban az éves helyezései alapján az első 8 helyezett juthatott be. A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club rangjához méltó létszámmal képviselte Békéscsabát, hiszen 11 fővel jutott el a döntőig, akik közül 8 fő állt rajthoz. Váczi Lili eredményei alapján amerikai ösztöndijat kapott, Lengyel Marianna és Marton Mercedes pedig föiskolai felvételt nyertek, és iskolai elfoglaltságuk miatt nem tudtak indulni a megérdemelt döntőben.

A csabai atléta 800 méteres síkfutásban lett 2. a hallássérültek junior kontinensviadalán.

A Buda-Cash Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője a törökországi Trabzonban kitűnő futással, 2:39,11-es idővel szerezte meg az ezüstérmet. A versenyen, végig betartva a megbeszélt taktikát, a nála kicsit jobb időeredménnyel rendelkező lengyel versenyző mögött futva, a hajrában szélvészgyorsan megelőzte, és a papírformát felborítva állhatott a dobogóra eredményhirdetésnél. A versenyt az orosz Abubia Kirova nyerte, aki az elmúlt évben az olimpiát is megnyerte.

- A versenyre a szövetség jóvoltából édesapja, Mihály László kísérte el, aki korábban szintén kiváló atlétám volt, így könnyű volt távolról is tartatni a taktikai utasításaimat. Gratulálunk Réka, érted az egész atléta futócsapatom szorított – nyilatkozta Tóth Sándor mesteredző.

Futás, sorversenyek, vizeslufidobás és élő trambulinról vízbeugrás is helyet kapott a fiatal csabai atléták hétvégi táborában.

Négy első helyet ünnepelhettek a viharsarkiak a serdülő és újonc országos bajnokságon.

Július 12-én és 13-án, immár szokás szerint Tatabányán rendezték meg a serdülő és újonc atlétikai országos bajnokságot. A csabai versenyzők pedig a szintén szép szokás folytatták, hiszen ezúttal is eredményesen szerepeltek. Négy aranyérem és három ezüstérem ismét fényesen csillog a csabai fiatalok vitrinjében.

A rúdugrók vették fel a harcot először, ahol az új békéscsabai rúdugróiskola, Bagi Árpád edző vezetésével jól vizsgázott. A lányok versenyében mindenki egyéni legjobbját teljesítette Döme Adél révén egy ezüstérem volt a jutalom. Germán Tibor edző gyalogló újonc tanítványa Gáspár Valéria ezüstérmes lett.

A csabai gátfutó 110 méteren remekelt a székesfehérvári viadalon.

A hazai versenyző sztárok egész sorát megelőzve ért 2. helyen a célba, és nagy, 1,4 méter/másodperces ellenszélben 13.52 másodperces kiváló időt futott. Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt versenyszám volt ez, hiszen a mezőny világnagyságokból állt össze. A világversenyként először debütáló pályának még új és puha a talaja, ezért is értékesek az ellenszélben itt elért eredmények. 

Baji Balázs eredményei alapján az A-futamban indult, ahol nagyszerű futással lett ezüstérmes. A versenyt a jamaikai Andrew Riley jamaicai gátas lett, akinek eddigi legjobb eredménye 13,14, Balázsnak pedig 13,36. A dobogó harmadik fokára a vb-ezüstérmes, amerikai Ryan Wilson állhatott fel. A 4. pozcióban a korábbi tízpróbás olimpiai bajnok, amerikai Ashton Eaton ért be, míg a fedettpályás világbajnok Omaghan Osaghae az 5. helyen végzett.

A csabaiak az Országos Bajnokságon nyújtott teljesítmény alapján képviselhetik a nemzeti színeket.

Az Országos Bajnokságokon több békéscsabai atléta, több korosztályban is kivívta eredményével és helyezésével, hogy válogatott viadalokon ott legyen a magyar csapatban.  

Július 4-én Budapesten, az Ikarus pályán az ifjúsági korosztály számára indított Magyar-Cseh-Szlovák válogatott viadalt. Ezen a versenyen Tóth Sándor tanítványa Novák Natália 1500 m-en képviseli a magyar színeket.  

Július 5-én a szlovéniai Slovenj Gradecban öt nemzet junior versenyzői csapnak össze. A magyarok mellett a horvátok, a csehek, a szlovákok és a szlovénok szerepelnek majd itt. Erre a megmérettetésre szintén Tóth Sándor versenyzői kaptak meghívót meggyőző teljesítményeikkel. Koléner Viktória 1500 m-en, Dobra Viktor 3000 m akadályfutásban képviseli hazánkat. Viktor az elmúlt évben ezen a viadalon egyéni csúccsal, 9:20,0-as idővel diadalmaskodott.