Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

vásárcsarnok

Szombattól vehették birtokba a vásárlók a Békéscsabai Vásárcsarnok felújított külső eladóterét. A rekonstrukció után a csabai piacon már nyugat-európai körülmények között szerezhetőek be a termékek.

A békéscsabai vásárcsarnok és környékének fejlesztése két ütemben valósult meg Európai Uniós forrásból. Az első etapban a vásárcsarnok rekonstrukciója valósult meg, illetve a külső eladótér egy részének felújítása, a mostani beruházás során pedig megújult az egész szabadtéri eladósor.

A ruhaárusok már elkezdték kipakolni portékájukat, illetve a kolbász faházakba is kikerültek a finomabbnál-finomabb termékek.

Szombaton teljes egészében visszatért a békéscsabai piac a régi kerékvágásba és újra mindenki megtalálja majd kedvenc áruját. A helyszín megmaradt, viszont a körülmények nyugat-európai színvonalra emelkedtek. A tervek szerint ezzel a beruházással azonban nem áll meg a vásárcsarnok fejlesztése és a közeljövőben a „lángosozó” sorkén ismert területet is felújítják majd.

Vasárnap indul a vásárcsarnok felújításának első üteme. A következő 90 napban tehát más helyszínen kell majd megvennünk kedvenc gyümölcsinket zöldségeinket.

A békéscsabai vásárcsarnok felújítása a Terület – és Településfejlesztési Operatív Program keretében 2 ütemben, több mint 700 millió forintból valósul meg. A beruházás első üteme vasárnap indul, így aki még a régi körülmények között szeretne, vásárolni, annak mindenképpen szombaton kell ellátogatnia a csabai vásárcsarnokba.

A Vagyonkezelő Zrt. mint a Piac üzemeltetője biztosítja majd az árusok számára a folyamatos működéshez szükséges feltételeket. A Gazdabolt mellett egy 1000 négyzetméter alapterületű sátorban és különálló faházakban, a vizesblokkot alakítanak ki, illetve áramvételi lehetőség is lesz. A hideg beköszöntével a fűtés is biztosított lesz az eladók számára.

Gyula városa 2013-ban a Tanyafejlesztési program keretében nyert támogatást a vásárcsarnok építésére. A projekt közel 50 millió forintból valósult meg, amelyhez 90%-os támogatást kapott a település.

Tavaly a piactér újult meg teljesen, mára pedig az új csarnok bejáratánál várakoztak a vásárlók, akik ezen túl egész évben, színvonalas körülmények között válogathatnak a Gyula és környékéről érkező termelők kínálatából. Az ünnepélyes átadón Dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Görgényi Ernő Gyula polgármestere elmondta, hogy mikor négy évvel ezelőtt megfogalmazták a városfejlesztési programjukat, akkor abban kiemelt szerepe volt a piac fejlesztésének. Egyrészt azért, mert a helyben termelt termékek kiskereskedelmének elsődleges színtere és fontos, hogy támogassák a helyi termelőket. Másrészről a városképi szempontból is nagyon fontos, hogy néz ki a gyulai piac. Véleménye szerint négy évvel ezelőtt elég gyalázatos, ahogy kinézett, omlott a vakolat és a térburkolat pedig balesetveszélyes volt.