Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

felkészülés

A gyulai Termál FC már készül a labdarúgó megyei I. osztály tavaszi szezonjára. A csapat hat hetes intenzív felkészülési időszakon van túl, és új stratégiával lát neki az idénynek.

A tavaly az NB III-ból kiesett gyulai Termál FC újult erővel lát neki a tavaszi idénynek a megyei I. osztályban. A csapat heti két edzőmérkőzést játszott a téli szünetben, hogy a vezetőedző, Démusz Zsolt új stratégiáját begyakorolhassa a csapat. A hétvégén a Szeghalom elleni mérkőzéssel veszi kezdetét a szezon.

A patinás csapat a tavalyi évben esett ki az NB III-ból, azonban a vezetőség úgy gondolja, hogy még egy visszaesésből is ki lehet hozni valami pozitív, hasznos dolgot.

Az átigazolási szezonban a felnőtt csapatból hárman mentek el, azonban a két új játékossal megerősített csapat a remények szerint helyt tud állni majd az idei bajnokságban.

Elkezdődött a felkészülés a BRSE női röplabda csapatnál. Az új idényre megújuló csapat céljai nem változtak a zsinórban 4 bajnoki cím után sem és továbbra is minden sorozatban a legjobb eredményt szeretnék elérni. 

 

A felkészülés igaz még csak a héten kezdődött el, de nagyon jó ütemben halad és az már körvonalazódott a játékosok előtt, hogy nagyon kemény munka vár rájuk a következő idényben is. Természetesen minden erejükkel azon dolgoznak, hogy sikerüljön elérni a kitűzött célokat, a kemény munkával kapcsolatban pedig pontosan erre számítottak.

 

Molcsányi Rita

Linamar-Békéscsabai Röplabda SE

 

A dr. Regele Károly Szenior Úszóklub és a Gyulai Várfürdő rendezésében már 45.alkalommal került megrendezésre az országos szenior úszóverseny. A háromnapos verseny folyamán egyéniben-, váltókban és családi váltókban álltak rajtkőre a versenyzők.

Az ország minden pontjáról, valamint Romániából, Szerbiából és Szlovákiából érkeztek versenyzők, mégis családias, felszabadult hangulattal találkozhattak a kilátogatók.

- Családi nyaralásnak fogjuk fel minden évben a gyulai úszóversenyt és én is szoktam indulni. Idén egy sérülés miatt sajnos kimarad, de édesapám, és a húga már számtalan aranyérmet nyertek és most nekik drukkolunk. - mondta el Dr. Rentka Anikó

Örök fiatalok mérettették meg magukat. Ugyan 25 év volt az alsó korhatár, de az átlagéletkor 55-60 évre tehető. A több, mint 300 induló közül a legidősebb úszó 87 éves volt. Fiatalokat meghazudtoló lelkesedéssel, versenyszellemmel vetették magukat a habok közé, küzdöttek vállvetve a csapatért, és az egyéni sikerekért.

Európa egyik legerősebb bajnokságának következő szezonjára készül a Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE. A felkészülés még javában zajlik, azonban már most körvonalazódik, hogy a gyors és kreatív játék lesz a csapat erőssége a 2015-2016-os szezonban.

a Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE gőzerővel készül az új szezon őszi etapjára, ahol a 11 mérkőzésből 8-at a szeptemberi hónapban fognak lejátszani.

A Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE felkészülése július 8-án kezdődött orvosi vizsgálattal és felméréssel. Azóta túl vannak a fizikai felkészülésen a kemény fizikai munkát már maguk mögött tudhatják. Jelenleg a 7. hétnél tartanak a lányok, az edzéseken már a pontosításra, az egyéni feladatok meghatározására fektetik a nagyobb hangsúlyt, várják a szeptemberi rajtot.

A megváltozott időjárási viszonyokra figyelmeztet a rendőrség. A szakemberek szerint a ködös, hideg napokra nem árt már most megkezdeni a felkészülést. Súlyos következménye lehet annak, ha a közlekedőket váratlanul éri a látási- és útviszonyok változása.

A nagy köd és a csúszós út miatt ütközött villanyoszlopnak egy kisteherautó Békéscsabán a Szarvasi úti felüljárón, a képek néhány éve készültek, de szinte minden esztendőben történnek hasonló esetek a hideg idő beköszöntével. A rendőrség ezért felhívja a figyelmet, hogy mindenki fokozottan ügyeljen a megváltozott időjárási körülményekre.

Nívós előkészületi versenyt rendez hétvégén az élvonalba visszajutó Jászberényi Röplabda Klub.

A négycsapatos tornán a rendező klub csapata mellett részt vesz a bajnoki címvédő LINAMAR-Békéscsabai RSE, a bronzérmes és kupadöntős TEVA-Gödöllői RC és az ugyancsak élvonalban szereplő, barzil és kubai légiósokkal erősítő FATUM-Nyírsuli.

A két napos torna, amelynek helyszíne a Bercsényi úti sportcsarnok, körmérkőzéses rendszerben zajlik, azaz minden csapat játszik mindenkivel, de egy találkozó csak három szettből áll (25 pontig, illetve míg 2 pont különbség nincs). Minden szettgyőzelem egy pontot ér, 3:0-nál a győztes 3 pontot kap, a vesztes nem kap pontot, 2:1-nél a győztes 2, a vesztes 1 pontot kap.

Címkék:

Jövő héten Riminiben rendezik a junior és kadet kick-box világbajnokságot. A Békéscsabai Lakótelepi SE harcosai számára a felkészülés utolsó hetében már csak a legjobb forma finomítása a feladat. A Madách utcai Erzsébethelyi Általános Iskola tornatermében összesen nyolc szőnyegen zajlott az edzés, immár a világverseny előtti célegyenesben. Pár nappal a nagy megmérettetés előtt Debreczeni Dezső vezetésével azon dolgoznak a versenyzők, hogy a lehető legtökéletesebb állapotban várják a vb-t.

- Mindent megtettünk annak érdekében, hogy felkészültek legyenek a gyerekek. Az egész nyarat erre áldozták fel, edzőtáborokban vettünk részt. Azt hiszem mindenki elérkezett arra a szintre, hogy azt mondhassam, jó formában van a csapat. Még a mentális felkészítés nagyon fontos, hogy ilyenkor, a gyerekek átérezzék a súlyát, hogy hova is utaznak, és hogyha ez egyben lesz, akkor beszélhetünk arról, hogy tényleg felkészültünk – hangsúlyozta Debreczeni Dezső a Békéscsabai Lakótelepi SE vezetőedzője.

Oldalak