Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

támogatás

A Békéscsaba hazavár program már négy éve támogatja a fiatalokat, idén is többen nyerték el a pályázatot, melyet a város minden évben két alkalommal hirdet meg.

Újabb kilenc békéscsabai fiatalt segít a „Békéscsaba hazavár!” program. A felsőoktatási hallgatói ösztöndíj és az életkezdési támogatás aláírása alkalmából fogadták a sikeres pályázókat a városháza Mokos termében. A díjakat Szarvas Péter polgármesteradtaát.

A díjazottak elmondták, hogy hogyan találkoztak a kiírással, és milyen feltételekkel pályázhattak a programban.

A polgármester mindenkinek gratulált, és sok sikert kívánt a nyerteseknek. Úgy gondolja, hogy a fiataloknak jó a jövőképe, mert a város évről évre fejlődik, erősödik,és szükség van Békéscsabán is több kiművelt szakemberre.

Békéscsaba önkormányzata idén tavasszal is meghirdette Békéscsaba hazavár programját. A támogatást ezúttal három helyi fiatal nyerte el.

Békéscsabán a közgyűlés 2015-ben döntött a Békéscsaba hazavár életkezdési támogatásról. A támogatásban azokat az egyetemi tanulmányaikat már befejező szakembereket vagy még hallgatói jogviszonyban álló tanulókat kívánják segíteni, akik munkájukat Békéscsabán szeretnék végezni. Arról, hogy mely szakmáknak szeretne a program teret adni a városban, egy tanácsadó testület döntött.

A program kezdete óta 18 hallgatói ösztöndíjról és 49 életkezdési támogatásról szóló szerződést írtak már alá Békéscsabán. Évente kétszer hirdetik meg a felhívást, 2019 tavaszán egy hallgatói ösztöndíjassal és két életkezdési támogatásban részesülő fiatallal nőtt a támogatottak száma.

Várai Viktor építőmérnök korábban már pályázott az életkezdési támogatásra. Néhány munkával telt évvel később, idén újra jelentkezett.

Háromoldalú megállapodást írt alá Békéscsaba önkormányzata, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club és Tajti-Márton Anita. A szerződés egy hétmillió forint összegű támogatásról szól.

Tajti-Márton Anita olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok súlylökő a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője visszatérését ünnepli a sportélet, illetve Békéscsaba önkormányzata. A múlt heti közgyűlésen a képviselők a súlylökő hétmillió forint összegű támogatását szavazták meg.

A sportoló elmondta, hogy ez a támogatás mind számára, mind pedig klubja számára óriási segítséget nyújt abban, hogy versenyeire sikeresen felkészüljön. Ez a felkészülés talán még fontosabb, mint az eddigiek. Anita sérülése után a 2019-es szezon a visszatérés időszaka lesz.

Az összeg nem csupán Márton Anitát segíti, az atlétikai club életére is hatással van a felajánlás.

Ünnepélyesen átadták a Városi Jótékonysági Bálon befolyt támogatási összeget az Ady Endre utcai Idősek Otthonában két, békéscsabai idősellátó intézménynek.

Az elmúlt évek hagyományát őrizve, idén is megrendezték januárban a Városi Jótékonysági Bált, ahol a résztvevők rendszerint összefognak egy közös cél érdekében. Több alkalommal is hátrányos, átlag alatti körülmények között élő gyerekek utaztatására, valamint az őket támogató civil szervezetekhez juttatták már el az adományokból befolyt összeget.

2019-ben két idősellátást biztosító intézményhez került fele-fele arányban, a Jótékonysági Bál által befolyt 2,4 millió forint, amely egyben rekordösszegnek is számít. A Békéscsabai Életfa Idősek Otthonában 124 lakó éli mindennapjait és negyvennyolcan dolgoznak azért, hogy a megfelelő körülményeket biztosítani tudják számukra.

Jótékonysági sport- és családi napot szerveztek Kétegyházán. A bevételből a jelenleg Budapesten élő 6 éves Dicsa Noémi gyógyszeres kezelését támogatják.

A kislány életét gerincvelői izomsorvadás nehezíti. Miközben – mint minden hasonló korú kislány – táncról, színpadról álmodozik és igyekszik vidám maradni, a valóság az, hogy állapota folyamatosan romlik, mozgása egyre nehezebbé válik. A kislány állapotában jelentős változást idézhetne elő egy drága gyógyszer.

A jótékonysági rendezvénysorozat első állomásaként sport- és családi napot szerveztek Kétegyházán, melyen számos programmal várták az érdeklődőket.

A résztvevőknek egy finom ebéddel is készültek a szervezők. Bandula János bográcsban készített pásztor tarhonyát hortobágyi módra, mangalica szalonnával és füstölt kolbásszal.

Ismét megrendezte a már hagyománynak számító Jótékonysági Bálját a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Alapítvány. A rendezvényből befolyt összeggel a békéscsabai szakképzést és a tehetséges diákok kibontakozását segítik.

Ötödik alkalommal rendezte meg Jótékonysági Bálját a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Alapítvány Békéscsabán. A szervezetet 26 évvel ezelőtt alapították a békés megyei vállalkozók azzal a céllal, hogy a megyei szakképzést, a hátrányos helyzetű tanulókat és a tehetségek kibontakoztatását segítsék. Ennek jegyében rendezik meg minden évben az egyre népszerűbbé váló Jótékonysági Bált is.

A bál szervezésében és lebonyolításában az alapítvány tagjai mellett a békéscsabai kereskedelmi és vendéglátóipari iskola oktatói és diákjai is részt vettek. A rendezvényen hagyományosan minden évben a diákok terítenek, főznek és sütnek szakoktatóik segítségével. Ők szolgálnak fel és ők állnak az italpultban is.

A "Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése" című pályázati felhívás keretében nyert támogatást eszközbeszerzési projekt indítására a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ.

A Sarkadi Kistérségi Egészségügyi Fejlesztő Nonprofit Korlátolt felelősségű Társaság a komplex fejlesztendő járások közé tartozó Sarkadi járásban látja el a feladatait. Az intézmény azzal a céllal jött létre, hogy az itt élő lakosok számára elérhetővé tegye a járóbeteg szakellátást. A sarkadi "Járóbeteg szakellátó eszközbeszerzési" című projekt keretében olyan eszközök beszerzése valósul meg, melyekkel jelenleg az intézmény nem rendelkezik. A fejlesztések révén szélesebb spektrumú ellátással csökkenthető a betegutak hossza, több vizsgálati lehetőségekre nyílik mód, hatékonyabb kezelések valósulnak meg és jelentősen javul az intézmény diagnosztikai háttere is.

Európai Uniós pályázaton nyert támogatást az Egyensúly AE Egyesület egy tudásintegráló projekt létrehozására. A projekthez a békéscsabai egyesületen kívül további négy ország civil szervezetei is csatlakoztak.

Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programon nyert pályázatot az Egyensúly AE Egyesület, melynek keretében tudásintegráló programot kezdeményezett négy társország civil szervezetei segítségével. A projektnyitó konferenciát a partnerországok képviselőivel közösen a Csabagyöngye Kulturális Központban tartották.

A program célja a tapasztalatcsere a civil szervezetek között, elsősorban az ifjúságvédelem területén.

Az elkövetkezendő időben évente négy alkalommal fognak találkozni a projektben résztvevő felek, így egy meglehetősen szoros kapcsolat alakulhat ki a résztvevők között.

A projektnyitó konferencia után részletesebben is megismerkedhettek egymás munkájával a résztvevők.

Több, mint 270 millió forintos forrást nyert hat Békés Megyei település az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán. A pályázati pénzt különböző képzésekre és egyéb humán szolgáltatásokra fordítják majd.

Öt település közösen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériumának EFOP pályázatára. A konzorciumban Telekgerendás, Csabaszabadi, Csorvás, Kétsoprony vesz részt Gerendás vezetésével. Az előző 5 településtől függetlenül Újkígyós városa is nyert pályázati forrást, összesen több mint 22 millió forintot.

A pályázat legfőbb célja a társadalmi felzárkóztatás annak érdekében, hogy a területi különbségeket csökkentsék, illetve, hogy a települések lakossága minél könnyebben hozzáférhessen a különböző közszolgáltatásokhoz. Az is nagyon fontos része a források minőségi felhasználásának, hogy a munkanélküliek számára olyan képzéseket indítsanak, hogy azzal javuljon a munkába állásuk lehetősége.

2005-ben vásárolta meg a nagy múltú Kner nyomdát az ausztriai befektető család, akik azóta rengeteget fejlesztettek és egy jól működő gazdasági nagyvállalatot hoztak létre. Az azóta eltelt 12 évben összesen 12 millió eurót fordítottak a nyomdaipari cégre.  Az új gyáregység három milliárd forintból épült, amihez a magyar állam egy milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosított. Az átadó után Magyar Levente miniszterhelyettes elmondta, hogy Magyarország számára az egyik legfontosabb kereskedelmi partner Ausztria és a két ország közötti partnerkapcsolat kiváló. Véleménye szerint nagyon fontos az, hogy ez a beruházás Békéscsabán valósult meg.

A cég az új üzemmel azt is vállalta, hogy néhány éven belül 120 fővel bővíti a foglalkoztatottak számát a megtermelt érték pedig várhatóan eléri majd az ötmilliárd forintot. Szarvas Péter polgármester szerint a beruházás rendkívüli jelentőséggel bír Békéscsaba életében és jól mutatja azt, hogy a megyeszékhely egy dinamikusan fejlődő város és egyre vonzóbb a befektetők számára.

Oldalak